1

Onderwerp: perentaart met bitterkoekjes en cantuccini

Om eerlijk te zijn: ik heb 'm nog niet gemaakt :nooo , maar dat gaat vast niet lang duren O-)  (eerst 'effe' alle appels van onze bomen wegwerken :rolleyes:  ;) )

10-12 personen; springvorm 24cm
280gr bloem
Mespunt zout
120gr basterdsuiker
150 gr boter
2 eieren
5 rijpe peren
12 bitterkoekjes
12 cantuccinikoekjes
Sap van 1 citroen
Poedersuiker

•    Meng de bloem, zout, suiker en boter in de keukenmachine
•    Voeg eieren toe en mix nog 30sec tot een deegbal
•    1u  verpakt in folie in de koelkast laten rusten
•    Uitrollen en 2/3 op de ingevette taartbodem en -randen doen
•    Peren in stukjes snijden
•    Koekjes malen tot kleine kruimels
•    Kruimels door de perenstukjes roeren met het citroensap
•    Over de bodem verdelen
•    Bedekken met overgebleven deeg
•    Met wat suiker bestrooien
•    45 min goudbruin bakken op 180 graden
•    Voor opdienen bestrooien met poedersuiker

Eerst denken dan doen..... zoooo moeilijk!
www.facebook.com/TaartNatuurlijk   www.taartnatuurlijk.nl

2

Re: perentaart met bitterkoekjes en cantuccini

@Carien,
Wat zijn cantuccini koekjes is dat net zoiets als amarettini`s?

1 % hulp is meer dan 100% medelijden!!!

3 Laatst bewerkt door Carien (15-09-2011 11:31)

Re: perentaart met bitterkoekjes en cantuccini

:think:  :nooo het zijn amandelkoekjes met hele stukken amandel

Cantuccini; de beroemde Italiaanse amandelkoekjes die ook wel bekend zijn als biscottini di Prato.  Biscotti betekend dubbel gebakken en Prato is de stad waar ze in 1858 bedacht werden. En dat ini zeg je alleen als ze wat klein uitvallen. Het koekje wordt van oorsprong gegeten door ze vooraf in een glas Vin Santo (een Toscaanse dessertwijn) te dopen. Ze zijn in een blik redelijk lang houdbaar.
Voor ongeveer 50 amandel koekjes-Tijd: 45 min

150 gram amandelen met vlies
300 gram zelfrijzend bakmeel
150 gram suiker
2 grote eieren
1 eidooier
mespuntje zout
3 el melk
Bereiding:

Verwarm de over voor op 180 graden. Hak de amandelen grof. Mix in een grote kom het bakmeel met de suiker, eieren incl de eidooier, zout en de helft van de melk. Ik doe het altijd met mijn handen, wel flink door kneden want het is redelijk stug! Maak rollen van ongeveer 2 cm doorsnee en wrijf de overige melk over de rollen. Bak 25 minuten op bakpapier. Snij de rollen, zo dik of dun als je koekjes moeten worden, en leg ze iets uit elkaar. Bak ze nu nog 5 minuten.

maar je kunt ze ook gewoon bij Appie enz kopen ;)

Eerst denken dan doen..... zoooo moeilijk!
www.facebook.com/TaartNatuurlijk   www.taartnatuurlijk.nl

4

Re: perentaart met bitterkoekjes en cantuccini

Maar zelf bakken is toch lekerder!
Heel erg bedankt voor de uitleg en het recept! :Y  :Y  :Y

1 % hulp is meer dan 100% medelijden!!!