Onderwerp: perentaart met bitterkoekjes en cantuccini
Om eerlijk te zijn: ik heb 'm nog niet gemaakt , maar dat gaat vast niet lang duren (eerst 'effe' alle appels van onze bomen wegwerken )
10-12 personen; springvorm 24cm
280gr bloem
Mespunt zout
120gr basterdsuiker
150 gr boter
2 eieren
5 rijpe peren
12 bitterkoekjes
12 cantuccinikoekjes
Sap van 1 citroen
Poedersuiker
• Meng de bloem, zout, suiker en boter in de keukenmachine
• Voeg eieren toe en mix nog 30sec tot een deegbal
• 1u verpakt in folie in de koelkast laten rusten
• Uitrollen en 2/3 op de ingevette taartbodem en -randen doen
• Peren in stukjes snijden
• Koekjes malen tot kleine kruimels
• Kruimels door de perenstukjes roeren met het citroensap
• Over de bodem verdelen
• Bedekken met overgebleven deeg
• Met wat suiker bestrooien
• 45 min goudbruin bakken op 180 graden
• Voor opdienen bestrooien met poedersuiker