Onderwerp: Dé echte 'autentic' red velvet cake
n.a.v. het topic in de WWW, perfecte red velvet.
http://shine.yahoo.com/channel/food/8-e … e-2451699/
Op deze site kom je te weten wat nou de voorwaarden zijn waaraan een echte, originele red velvet cake (of cupcake natuurlijk!) moet voldoen. Ik heb het bijbehorende recept net uitgeprobeerd, hiervoor moet je wel even omrekenen dus vandaar hier het recept in grammen en liters.
Red Velvet Cupcakes van Paula Deen
voor 24 cupcakes:
300 gram bloem
300 gram suiker
1 tl baking soda
1 tl zout
1 tl cacao
360 ml plantaardige olie(b.v. zonnebloem)
240 ml karnemelk, of 220 ml melk en 20 ml azijn
2 eieren, maat L
2 el rode kleurstof
1 tl azijn
1 tl vanille
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Zeef de bloem, baking soda, cacao, zout en suiker. Zet weg.
Meng in een grote kom voorzichtig de olie, karnemelk, eieren, kleurstof, azijn en vanille. voeg hieraan je bloem mengsel toe en mix tot een glad mengsel.
Bak de cupcakes in 20 minuten gaar.
Volgens de site hoort bij een echte red velvet NIETS anders dan Cream Cheese Frosting. Hiervan zat er dan ook een recept bij, maar deze heb ik zelf nog niet geprobeerd!
Cream cheese frosting
225 gram roomkaas
225 gram boter
1 tl vanille
450 gram poeder suiker
mix de roomkaas, boter en vannile tot een glad mengsel. Voeg de poedersuiker toe en mix door op hoge snelheid tot het mengsel licht en luchtig is.
veel bakplezier!