1

Onderwerp: fondant/marsepijn eetbare lijm?

Wat is ook al weer de verhouding water en poedersuiker voor het maken van eetbare "lijm" waarmee je decoraties op  marsepijn of fondant kan "plakken"?
alvast thank you

2

Re: fondant/marsepijn eetbare lijm?

veel poedersuiker, beetje water ;) gewoon wat proberen. Echt weienig water mee beginnen, goed roeren en klaar wanneer het stevig is



enneuh :shh: marsepEIn

Eerst denken dan doen..... zoooo moeilijk!
www.facebook.com/TaartNatuurlijk   www.taartnatuurlijk.nl

3

Re: fondant/marsepijn eetbare lijm?

tenzij je de hele taart met eetbare lijm gaat insmeren  :+ mag deze vraag in de rubriek taartdecoratie algemeen [MOVE] -> daarheen dus  ;)

@Carien.........eetbare lijm is toch van tylose met water?  :think:

Plakken kan meestal ook gewoon met een beetje water.

4

Re: fondant/marsepijn eetbare lijm?

Karin09 schreef:

@Carien.........eetbare lijm is toch van tylose met water?  :think:

:Y maar ze vroeg hoeveel poedersuiker met water mengen, dus als een soort icing  :think:  dacht ik :o

gewone lijm is idd water met tylose, maar in welke verhouding weet ik niet, staat vast wel ergens hierzo (en kun jij veeeel sneller en beter vinden dan ik :Y  ;) )

Eerst denken dan doen..... zoooo moeilijk!
www.facebook.com/TaartNatuurlijk   www.taartnatuurlijk.nl

5

Re: fondant/marsepijn eetbare lijm?

http://www.deleukstetaarten.nl/faq/18/H … e+taart?+/

http://www.deleukstetaartenshop.nl/ingr … -2834.html