Onderwerp: 'Crazy about cupcakes' golden cupcakes
Hi!
Ik heb zaterdag een nieuw boek gekocht, 'Crazy about cupcakes.' Echt een heel leuk boek, allerlei technieken en recepten voor zowel cupcakes als frosting worden erin besproken. Nu is het wel engels, dus het kost me wat omreken werk. (weet iemand waar ik de mesuring cups kan kopen? de spoons heb ik al)
Nu had ik het volgende recept gevolgd (dit is al helemaal omgerekend:
225 gram boter
380 gram suiker
4 eieren, gesplitst
2 teaspoons vanille exctract
300 gram bloem
4 teaspoons bakpoeder
1/2 teaspoon zout
220 gram melk
Het beslag zag er echt goed uit, ruim 5 -10 minuten geklopt etc, gebakken, prikker kwam er schoon uit hoewel ze nog wat bleek zagen dus ik heb ze er wat langer ingehad en toen ik ze eruit haalde zakten ze langzaam in.
Ze zijn ook enorm zoet, en heel erg plakkerig aan de bovenkant. De binnenkant is gewoon een lekkere, luchtige structuur.
Ik heb er al 40 gram suiker uitgelaten, omdat toen ik het aan het afwegen was het zoveel leek.
Heeft iemand een idee hoe het is gekomen dat ik dit resulaat had? Ik heb ze trouwens op 180 graden gebakken, en steeds 10 minuten, bij elkaar ongeveer een half uur.
(dus na tien minuten ging ik even kijken hoe ver ze al waren)