1

Onderwerp: smelt botercreme 1:1 bij warme temperaturen?

Hoi

Mijn taarten zweten wel lekker met dit weer als ik ze uit de koeling haal. Gisteren wilde ik de taart daarom buiten de koelkast laten ''opdrogen'', maar na 2 uur kwam er een bobbeltje op mijn strak beklede taart opzetten. Heb hem toen snel in de koeling gezet.

Ik lees veel over smeltende marsepein/fondant door verkeerd afsmeren, maar de marsepein bleef intact, ik had meer het idee dat de botercreme 1:1 eronder, zacht aan het worden was. Wat me wel logisch lijkt met deze temperaturen. De pakjes boter die op mijn aanrecht liggen voelen immers ook erg zacht met deze temperaturen (het is bij mij 24 graden binnen, heb een iets te goed geiosoleerd huis).
Wat ik dan niet snap is dat ik hier lees over mensen die met 30 graden bruidstaarten afleveren zonder problemen.

Ik smeer af met 1:1 botercreme, heb een dijkje gespoten met 1:1 botercreme en had geen vullingen met veel water erin. Dus daar kon het niet aanliggen.
Hebben jullie ideeen?

2

Re: smelt botercreme 1:1 bij warme temperaturen?

Afsmeren met ganache ipv botercreme, werkt veeeeeeeeel prettiger

"Creatieve mensen hebben geen rommel. Ze hebben overal ideeën liggen"

3

Re: smelt botercreme 1:1 bij warme temperaturen?

ik denk dat ook wel scheelt hoe dik je laag bc is. Als je het superdun doet zal je niet zo veel last van smelten hebben, maar als het echt een laagje is, dan merk je het natuurlijk wel als het zacht wordt.

If life gives you lemons, make lemoncurd.

4

Re: smelt botercreme 1:1 bij warme temperaturen?

Klopt. Ik heb ook meestal meer dan een dun laagje, wat je dus wel merkt wanneer het te warm is  :s . Ook heb ik eens een bult gehad. dan zit er toch iets van lucht onder, denk ik. Wanneer het kan prik ik deze met een naald weg en druk de marsepein tegen de bc aan.
Ik heb eens ergens gelezen dat je met warm weer de helft margarine, helft roomboter moet gebruiken omdat de margarine steviger blijft.
Ik denk dat ganache idd wel steviger blijft maar heb hier nog geen taart mee afgesmeerd. Weet ook niet of ik dit ga doen omdat ik de combi chocolade/marsepein niet zo lekker vind...

5

Re: smelt botercreme 1:1 bij warme temperaturen?

Bedoel je smelten of zweten?

6

Re: smelt botercreme 1:1 bij warme temperaturen?

heb van de week voor het eerst afgesmeerd met ganache. Bij de taart gevuld met chocomousse vond ik het wel lekker, bij die gevuld met aardbeienmousse niet.
Ik maak bijna altijd botercreme met 1/2 margarine , 1/2 roomboter en dan natuurlijk de poedersuiker. Heb wel last gehad van zwetende taarten maar niet van smeltende bc

het hart neemt waar wat het oog niet kan zien. ( www.taartdesign.nl)

7

Re: smelt botercreme 1:1 bij warme temperaturen?

Ik denk ook niet dat je botercreme smelt...........deze wordt hooguit zacht. Wat wel kan smelten........is je fondant of marsepein wanneer het in contact komt met water.

8

Re: smelt botercreme 1:1 bij warme temperaturen?

Ow en gebruik je iets om op uit te rollen? maizena, poedersuiker of iets dergelijks?