Onderwerp: smelt botercreme 1:1 bij warme temperaturen?
Hoi
Mijn taarten zweten wel lekker met dit weer als ik ze uit de koeling haal. Gisteren wilde ik de taart daarom buiten de koelkast laten ''opdrogen'', maar na 2 uur kwam er een bobbeltje op mijn strak beklede taart opzetten. Heb hem toen snel in de koeling gezet.
Ik lees veel over smeltende marsepein/fondant door verkeerd afsmeren, maar de marsepein bleef intact, ik had meer het idee dat de botercreme 1:1 eronder, zacht aan het worden was. Wat me wel logisch lijkt met deze temperaturen. De pakjes boter die op mijn aanrecht liggen voelen immers ook erg zacht met deze temperaturen (het is bij mij 24 graden binnen, heb een iets te goed geiosoleerd huis).
Wat ik dan niet snap is dat ik hier lees over mensen die met 30 graden bruidstaarten afleveren zonder problemen.
Ik smeer af met 1:1 botercreme, heb een dijkje gespoten met 1:1 botercreme en had geen vullingen met veel water erin. Dus daar kon het niet aanliggen.
Hebben jullie ideeen?