1

Onderwerp: kapsel rijst niet

Ik heb vandaag geprobeerd om mijn 1e taart te maken, maar mijn kapsel mislukt  :(
Ik heb het recept overgenomen wat hier op de site staat (Beschuit 2), maar het rijst helemaal niet. Bodem is nu ongeveer 1 cm zoals ik het ook in de bakvorm heb gedaan.

Wat heb ik hier fout gedaan???

2

Re: kapsel rijst niet

Hoe groot is je bakvorm, hoeveel eieren heb je gebruikt, hoe heb je gemixt en voor hoe lang, waarop heb je je oven ingesteld.....veel vragen, maar alleen zo kunnen we je helpen :)

Official Wilton Method Instructor.Kijk voor al je bakingrediënten, taartdecoratie-materialen en voor leuke workshops op www.debakwinkel.nl

3

Re: kapsel rijst niet

wat voor bloem heb je gebruikt? Er moet namelijk wel iets in zitten om het te laten rijzen. Dus of zelfrijzend bakmeel gebruiken, of een beetje bakpoeder aan toevoegen.

Ik gebruik overigens zelf altijd de mix van funcakes. Heb diverse malen het zelf gemaakt, maar de voordelen van de mix zijn toch wel gigantisch. Het mislukt namelijk nooit bij me. Als je het zelf gaat maken is een stuk moeilijker

ook ik heb nu een eigen site, lekkere keek

4

Re: kapsel rijst niet

Hoe lang heb je eieren gemixt? Je moet ze ca. 10 min mixen.

5

Re: kapsel rijst niet

Ik heb normale bloem gebruikt, bakvorm 30x30 cm.
200 gram bloem
6 eieren
125 suiker
snufje zout

Eieren, suiker en zout heb ik 10 minuten hoogste stand gemixt en bloem beetje bij beetje doorheen gedaan en met een spatel geroerd.

Ik heb een heteluchtoven op 180 graden ingesteld voor 40 minuten.

6 Laatst bewerkt door mirche (12-09-2011 13:23)

Re: kapsel rijst niet

voor 30cm rond heb je voor de basis 2 recept volgende nodig:
420g ei (8 eieren maat L dus)
252g suiker
252g bloem

Hier heb je tabllen bet benodigheden per maat bakvorm http://www.deleukstetaarten.nl/tabellen

voor vierkante 30x30 nog veel meer

7

Re: kapsel rijst niet

Ja, ik denk ook dat je erg weinig beslag hebt gehad. Je gaf ook al aan dat het deeg niet hoger dan 1 cm in de bakvorm was. Je bakvorm moet zeker tot de helft gevuld zijn. Dertig centimeter is ook wel een erg grote vorm om mee te beginnen.

Official Wilton Method Instructor.Kijk voor al je bakingrediënten, taartdecoratie-materialen en voor leuke workshops op www.debakwinkel.nl

8

Re: kapsel rijst niet

Bedankt dames.

Ik ga een 2e ronde beginnen  :)  Nu neem ik een bakvorm van 20cm en ga bakmix gekomen.. Ben benieuwd!!

9

Re: kapsel rijst niet

En, is het gelukt? Vast wel  :Y  Veel decoreerplezier

Groetjes van Carina
http://www.taartwerk.nl

10

Re: kapsel rijst niet

Beslag ziet er nu beter uit, kijken of het ook mooi resultaat oplevert als het uit de oven komt.

Re: kapsel rijst niet

Rins schreef:

wat voor bloem heb je gebruikt? Er moet namelijk wel iets in zitten om het te laten rijzen. Dus of zelfrijzend bakmeel gebruiken, of een beetje bakpoeder aan toevoegen.

Ik gebruik overigens zelf altijd de mix van funcakes. Heb diverse malen het zelf gemaakt, maar de voordelen van de mix zijn toch wel gigantisch. Het mislukt namelijk nooit bij me. Als je het zelf gaat maken is een stuk moeilijker

Neem me niet kwalijk, maar dat is onzin :)
Maar mix is inderdaad wel ideaal.

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

Re: kapsel rijst niet

Oh en het bloem moet je er snel maar luchtig doorheen spatelen en alles zo snel mogelijk in de oven zetten.
Waren je eieren lauw? En toen je klaar was met mixen, waren de eieren toen helemaal lichtgeel en luchtig?

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

13

Re: kapsel rijst niet

Suikertaartjes-Suuz schreef:

Oh en het bloem moet je er snel maar luchtig doorheen spatelen en alles zo snel mogelijk in de oven zetten.
Waren je eieren lauw? En toen je klaar was met mixen, waren de eieren toen helemaal lichtgeel en luchtig?

Nadat ik klaar was had ik het meteen in de oven gedaan. De eieren waren lauw, die heb ik een paar minuten in heet water laten staan. Na het mixen waren de eieren lichtgeel en luchtig.

14

Re: kapsel rijst niet

Suikertaartjes-Suuz schreef:
Rins schreef:

wat voor bloem heb je gebruikt? Er moet namelijk wel iets in zitten om het te laten rijzen. Dus of zelfrijzend bakmeel gebruiken, of een beetje bakpoeder aan toevoegen.

Ik gebruik overigens zelf altijd de mix van funcakes. Heb diverse malen het zelf gemaakt, maar de voordelen van de mix zijn toch wel gigantisch. Het mislukt namelijk nooit bij me. Als je het zelf gaat maken is een stuk moeilijker

Neem me niet kwalijk, maar dat is onzin :)
Maar mix is inderdaad wel ideaal.

wat is er dan onzin volgens jou?

ook ik heb nu een eigen site, lekkere keek

Re: kapsel rijst niet

Dat je een rijsmiddel nodig hebt bij biscuit.

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

16

Re: kapsel rijst niet

bij mij gebeurt er anders ook niets met het beslag, als ik het er niet bij gooi  :x (de keren dat ik het helemaal zelf maakte dan he)

ook ik heb nu een eigen site, lekkere keek

Re: kapsel rijst niet

Dan doe je iets anders fout :)
Niet lullig bedoeld hoor, maar voor een biscuit heb je echt geen rijsmiddel nodig.
Er zijn verschillende verhoudingen die van makkelijk naar moeilijk gaan. Voor de makkelijkste verhouding kun je inderdaad een deel van het bloem vervangen door zelfrijzend bakmeel, maar het is dus absoluut geen pré.

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

18

Re: kapsel rijst niet

ik weet dat ik iets fout doe, daarom ben ik ook over gestapt op de mix ;) dat is iets makkelijker dan hopen op geluk hahaha

ook ik heb nu een eigen site, lekkere keek

19

Re: kapsel rijst niet

Ja wat zij zeggen, rijsmiddel is overbodig als je het goed doet..