Onderwerp: Verjaardagstaart - vullingen, afsmeren en kleuren..
Een vriend van mij is jarig en mij is gevraagd om een taart te maken.
Nou was ik al van plan wat te maken... de dames die aanwezig zijn zullen mij lynchen als ik dit keer niet met de chocolade mud cake aan kom . Van zijn wederhelft heb ik weer het verzoek gekregen om een (Disney) roze taart te maken
Nou is mijn plan het volgende :
Een vierkante chocolade mud cake met chocolade mousse op basis van marsmellows.
Deze afsmeren met witte chocolade ganache. (Die ik evt roze kan kleuren)
Daarboven op een biscuit cake. Deze dacht ik te vullen met :
- Aardbeienmousse
- Baileys creme/mousse/dinges
Afsmeren met ? ook witte ganache?
Mijn vragen aan de ervaren taartenwonders hier :
- Wat denken jullie ervan? Wat zouden jullie doen?
- kan je witte chocoladede ganache kleuren met een likje wilton kleurgel?
- wat is het beste baileys vulling recept? ik lees van mensen (ja ik heb gezocht via de zoekfunctie) dat ze het te sterk alcohol vinden. Of ik lees dat ze het niet goed op gesteven krijgen. Ik wil het liefst een niet al te lastig recept vanwege tijd.
- idem voor de aardbeienvulling, wat is een makkelijke aardbeidenmousse vulling? evt met behulp van Saroma?
Als hij helemaal of gedeeltelijk roze is wil ik er nog roze/witte border/toefjes op spuiten. Wat kan ik daar het beste voor gebruiken? Botercreme? kan dat op de ganache? Ben bang als het wat warmer is dat het gaat smelten . of van de choco ganache afglijd.
Nou de regen hier is los gebarsten... ik ga maar eens slapen!
Hoop dat jullie me goed advies kunnen geven!
Volg me op Twitter!! : http://twitter.com/#!/MrBreeVandeKamp