1

Onderwerp: kan ik de bloem vervangen

ik heb een recept met zeeuwse bloem.
kan ik deze vervangen door tarwebloem?
of weet iemand anders een recpet voor appeltaart deeg! :o  :o  :o  :o

Komt voor de bakker!

2

Re: kan ik de bloem vervangen

Ik gebruik altijd tarwebloem  :Y

Joyce
Beter 1 taart in de mond dan 10 op de grond :) ! https://www.facebook.com/lekkersvansjois

3

Re: kan ik de bloem vervangen

joynme schreef:

Ik gebruik altijd tarwebloem  :Y

heb je toevallig ook een recept :o voor een springvorm van 27/28 cm

Komt voor de bakker!

4

Re: kan ik de bloem vervangen

Ik gebruik altijd dit recept en dan keer 1,5. wij houden van rijk gevuld  :9

Joyce
Beter 1 taart in de mond dan 10 op de grond :) ! https://www.facebook.com/lekkersvansjois

5

Re: kan ik de bloem vervangen

joynme schreef:

Ik gebruik altijd dit recept en dan keer 1,5. wij houden van rijk gevuld  :9

welk recept heb je denk ik niet bijgevoegd!

Komt voor de bakker!

6

Re: kan ik de bloem vervangen

Zeeuwse bloem is gewoon een wat `fijnere` bloem die vaak voor banket wordt gebruikt. Tarwebloem is dus net zo goed :Y

Official Wilton Method Instructor.Kijk voor al je bakingrediënten, taartdecoratie-materialen en voor leuke workshops op www.debakwinkel.nl

7 Laatst bewerkt door djehr (05-09-2011 17:19)

Re: kan ik de bloem vervangen

makatralsy schreef:

Zeeuwse bloem is gewoon een wat `fijnere` bloem die vaak voor banket wordt gebruikt. Tarwebloem is dus net zo goed :Y

Daar ben ik het helemaal niet mee eens  :o

Zeeuwse bloem is veel ' slapper' dan tarwebloem en geeft dus ook een heel ander resultaat.
Voor appeltaartbodem gebruik ik nooit zeeuwse bloem, maar zelfrijzend bakmeel.

Benodigdheden voor het deeg:
½ citroen
125 gr roomboter
125 gr witte basterdsuiker
Mespunt zout
250 gr zelfrijzend bakmeel

¬    Boen de citroen schoon, rasp een theelepel van de gele schil en pers 1 eetlepel  sap eruit.
¬    Verkruimel en wrijf de boter met de suiker, citroenrasp en een mespunt zout, totdat het geheel een egale massa is geworden. Voeg een eetlepel water toe, meng het helemaal door tot het water volledig is op genomen.
¬    Meng daarna pas het zelfrijzend bakmeel met een wrijvende beweging met het boter/suiker mengsel.
¬    Als alle ingrediënten volledig gemengd zijn, kan er nog een eetlepel water door het deeg.
¬    Laat het deeg een paar uur op een koele plaats rusten.

8

Re: kan ik de bloem vervangen

Klopt...een wat fijner resultaat. Maar met tarwebloem zal het recept niet mislukken :)

Official Wilton Method Instructor.Kijk voor al je bakingrediënten, taartdecoratie-materialen en voor leuke workshops op www.debakwinkel.nl

9

Re: kan ik de bloem vervangen

Ik ben trouwens wel benieuwd naar jouw recept met zeeuwse bloem Jeroen.. :think:

10

Re: kan ik de bloem vervangen

makatralsy schreef:

Klopt...een wat fijner resultaat. Maar met tarwebloem zal het recept niet mislukken :)

Wel anders worden...

11

Re: kan ik de bloem vervangen

djehr schreef:

Ik ben trouwens wel benieuwd naar jouw recept met zeeuwse bloem Jeroen.. :think:


375 zeeuws bloem
250 boter
125 basterdsuiker
25 gram ei
5 gram citroenrasp
5 gram zout

dit is een recept van een site voor bakkers in opleiding

Komt voor de bakker!