Onderwerp: kan ik de bloem vervangen
ik heb een recept met zeeuwse bloem.
kan ik deze vervangen door tarwebloem?
of weet iemand anders een recpet voor appeltaart deeg!
Je bent niet ingelogd. Inloggen of registreren.
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Bakken & Vullen » kan ik de bloem vervangen
Pagina's 1
Log eerst in inloggen or registreren om te reageren
ik heb een recept met zeeuwse bloem.
kan ik deze vervangen door tarwebloem?
of weet iemand anders een recpet voor appeltaart deeg!
Ik gebruik altijd tarwebloem
Ik gebruik altijd tarwebloem
heb je toevallig ook een recept voor een springvorm van 27/28 cm
Ik gebruik altijd dit recept en dan keer 1,5. wij houden van rijk gevuld
Ik gebruik altijd dit recept en dan keer 1,5. wij houden van rijk gevuld
welk recept heb je denk ik niet bijgevoegd!
Zeeuwse bloem is gewoon een wat `fijnere` bloem die vaak voor banket wordt gebruikt. Tarwebloem is dus net zo goed
Zeeuwse bloem is gewoon een wat `fijnere` bloem die vaak voor banket wordt gebruikt. Tarwebloem is dus net zo goed
Daar ben ik het helemaal niet mee eens
Zeeuwse bloem is veel ' slapper' dan tarwebloem en geeft dus ook een heel ander resultaat.
Voor appeltaartbodem gebruik ik nooit zeeuwse bloem, maar zelfrijzend bakmeel.
Benodigdheden voor het deeg:
½ citroen
125 gr roomboter
125 gr witte basterdsuiker
Mespunt zout
250 gr zelfrijzend bakmeel
¬ Boen de citroen schoon, rasp een theelepel van de gele schil en pers 1 eetlepel sap eruit.
¬ Verkruimel en wrijf de boter met de suiker, citroenrasp en een mespunt zout, totdat het geheel een egale massa is geworden. Voeg een eetlepel water toe, meng het helemaal door tot het water volledig is op genomen.
¬ Meng daarna pas het zelfrijzend bakmeel met een wrijvende beweging met het boter/suiker mengsel.
¬ Als alle ingrediënten volledig gemengd zijn, kan er nog een eetlepel water door het deeg.
¬ Laat het deeg een paar uur op een koele plaats rusten.
Klopt...een wat fijner resultaat. Maar met tarwebloem zal het recept niet mislukken
Ik ben trouwens wel benieuwd naar jouw recept met zeeuwse bloem Jeroen..
Klopt...een wat fijner resultaat. Maar met tarwebloem zal het recept niet mislukken
Wel anders worden...
Ik ben trouwens wel benieuwd naar jouw recept met zeeuwse bloem Jeroen..
375 zeeuws bloem
250 boter
125 basterdsuiker
25 gram ei
5 gram citroenrasp
5 gram zout
dit is een recept van een site voor bakkers in opleiding
Pagina's 1
Log eerst in inloggen or registreren om te reageren
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Bakken & Vullen » kan ik de bloem vervangen
Powered by PunBB, supported by Informer Technologies, Inc.