1

Onderwerp: Cake pops?

Ik zie steeds meer cake pops, en wil ze ook eens maken.
Wat heb ik nou nodig, en waar moet ik aan denken?

biscuit/cake verkruimelen, mengen met botercreme?
Stokjes heb ik nodig, kunnen dat gewone zijn, of speciale?
En vloeibare chocola ofzo, en iets om ze in te dopen?
En iets om ze in te zetten?

2

Re: Cake pops?

ik meng ze liever met roomkaas.

je kan ze maken met oreo cake etc

lolliestokjes en piepschuim

Let them eat cake
http://annettes.tk/

3

Re: Cake pops?

Ik doe het als volgt:

Ik bak "boerencake" van koopmans. Snij de bruine randen eraf en verkruimel de binnenkant totdat het kleine kruimeltjes zijn.

Daarna meng ik de kruimels met botercreme (vanille of chocolade, die vind ik "veiliger" om langer te bewaren, je kunt ook creme maken met monchou of andere roomkaas, is ook heel erg lekker... maar ik weet niet hoe lang je die kunt bewaren...)
tip: voeg dit lepel voor lepel toe en roer dit goed door de kruimels zodat je een plakkerig mengsel krijgt. Niet teveel want anders wordt het mengsel te nat...

Daarna bolletjes ervan draaien en deze in de vriezer of koelkast zetten.

Daarna smelt ik candymelts (of chocolade druppels). en dip ik eerst de stokjes in de gesmolten CM / chocolade en druk daarna het bolletje op het stokje en dip dan het bolletje in het geheel in de CM of chocolade. Dit zet ik in een vergiet zodat de CM/chocolade uit kan harden.

Je hebt dus nodig:

Cake
Chocolade (of Candy Melts)
Bakje om de chocolade of CM's in te smelten
stokjes (lolliestokjes of saté prikkers of ijsstokjes)
vergiet of piepschuim waar je de lollies in kunt laten drogen.

Hoop dat je wat aan de uitleg hebt.

4

Re: Cake pops?

Bedankt! Ik heb wat spullen besteld, ga het snel eens proberen!

5

Re: Cake pops?

Ik heb ze de vorige keer gemaakt met aardbeienjam i.p.v. botercreme. En omdat m'n cake een lichte citroensmaak had was het een ideale mix! Je moet dan alleen wel een echte zoetekauw zijn.  :Y