Ik doe het als volgt:
Ik bak "boerencake" van koopmans. Snij de bruine randen eraf en verkruimel de binnenkant totdat het kleine kruimeltjes zijn.
Daarna meng ik de kruimels met botercreme (vanille of chocolade, die vind ik "veiliger" om langer te bewaren, je kunt ook creme maken met monchou of andere roomkaas, is ook heel erg lekker... maar ik weet niet hoe lang je die kunt bewaren...)
tip: voeg dit lepel voor lepel toe en roer dit goed door de kruimels zodat je een plakkerig mengsel krijgt. Niet teveel want anders wordt het mengsel te nat...
Daarna bolletjes ervan draaien en deze in de vriezer of koelkast zetten.
Daarna smelt ik candymelts (of chocolade druppels). en dip ik eerst de stokjes in de gesmolten CM / chocolade en druk daarna het bolletje op het stokje en dip dan het bolletje in het geheel in de CM of chocolade. Dit zet ik in een vergiet zodat de CM/chocolade uit kan harden.
Je hebt dus nodig:
Cake
Chocolade (of Candy Melts)
Bakje om de chocolade of CM's in te smelten
stokjes (lolliestokjes of saté prikkers of ijsstokjes)
vergiet of piepschuim waar je de lollies in kunt laten drogen.
Hoop dat je wat aan de uitleg hebt.