1

Onderwerp: biscuit zakt achteraf in.

Ik hoop dat jullie mij kunnen helpen.

Ik heb nu biscuitmix gekocht maar mijn taart blijft inzakken. 
Na het bakken is hij mooi gerezen, heb hem dan 40 minuten op 180 graden gebakken, prikker komt er mooi droog uit.

Nu heb ik als tip gelezen, tegen het inzakken, om hem in de oven te laten afkoelen met dichte deur.
Dat heb ik dus gedaan, maar als ik dan na zo'n 1.5 uur ga kijken, is hij in het midden ingezakt :(

Wat doe ik verkeerd?
Moet ik trouwens bij de mix koude of warme eieren gebruiken?

Alvast bedankt!!

2

Re: biscuit zakt achteraf in.

als je iets bakt moet je in principe altijd uitgaan van spullen op kamertemperatuur tenzij anders aangegeven...dus ja...warme eieren.
Heb je al eens geprobeerd op een wat lagere temperatuur te bakken of met een oplopende temperatuur?

het hart neemt waar wat het oog niet kan zien. ( www.taartdesign.nl)

3

Re: biscuit zakt achteraf in.

Ik heb het al geprobeerd om de temp rustig op te laten lopen maar nog niet met de mix, misschien daar ook nog eens mee proberen..
Snap ook echt niet wat ik verkeerd doe, misschien toch nog wat meer oefenen.  :rolleyes: