Ik weet nog niet wat ik erbij doe, ik heb nog aardbeien liggen die op moeten. Dus daar zat ik aan te denken, maar ik weet het nog niet.
Ik ben me nog aan het inlezen, bijv. welke combinaties lekker zijn met aangevette slagroom (dus als je tips hebt?) en hoeveel ik aan moet maken als ik er een taart mee moet vullen.
Denk je dat het te flauw/veel wordt, 2 lagen aangevette slagroom met stukjes echte aardbei?
Ik ben verschillende recepten van aangevette slagroom tegengekomen, met name verschilt de hoeveelheid van marscarpone.
recept 1:
100 ml koude slagroom
suiker naar wens
1 tl. slagroomversteviger (bijv. klopvast)
40 gr. koude mascarpone
recept 2
125 slagroom
125 mascarpone
half zakje klopfix
1 eetlepel suiker
recept 3
250 gr mascapone
150 ml slagroom
50 gr poedersuiker
Ik vraag me af of men er meer kaas bij doet voor de stevigheid, of voor de smaak (of beide).
O ja, wil je nog even doorgeven of de marscarpone juist koud moet zijn of niet?