1

Onderwerp: Frisse appelvulling

100 ml appelsap
750 gram appels (jonagold bijv.)
50 gram suiker
1 pakje vanillepuddingpoeder
Citroensap
Appel in kleine blokkes snijden en in de pan doen met 50 ml appelsap en de suiker. Voeg ook een theelepel citroensap toe
Dit ca 5 min laten koken.
Meng de pudding met de rest van de appelsap en voeg dit toe, even roeren en dan af laten koelen.

Ik smeer meestal best wel snel de vulling op de taar zodat deze mooi stijf kan worden in de goede vorm.

Groetjes Sanne

2

Re: Frisse appelvulling

Hoi Ennas,
Het lijkt me een lekker recept.
Maar waarom doe je er puddingpoeder in?
Wordt het dan geen puddingachtig geel geheel?

groetjes, anne-mieke

3

Re: Frisse appelvulling

Klinkt heerlijk! Bedankt voor het delen

4

Re: Frisse appelvulling

Klinkt lekker. :Y  Zou je dit buiten de koelkast kunnen bewaren?

Groetjes Puck

5 Laatst bewerkt door Ennas (27-08-2011 19:16)

Re: Frisse appelvulling

annetje9 schreef:

Hoi Ennas,
Het lijkt me een lekker recept.
Maar waarom doe je er puddingpoeder in?
Wordt het dan geen puddingachtig geel geheel?

Hoi anne mieke, het puddingpoeder houdt alles bij elkaar. Maar omdat er bijna geen vocht bij gedaan wordt smaakt het niet puddingachtig. Het wordt wel een beetje gelig, maar vindt het er niet raar uit zien

Groetjes Sanne

6

Re: Frisse appelvulling

Hoi Ennas,
Dank je wel voor je antwoord, ik zal het ook eens maken.

groetjes, anne-mieke

7

Re: Frisse appelvulling

Voor wat voor maat taart heb je de vulling gebruikt? En als je overhoud, kan je deze vulling dan ook kunnen invriezen?

8

Re: Frisse appelvulling

Heb de vulling gebruikt in een 26 cm springvorm 2 lagen. Het is eigenlijk een topping voor een maanzaadtaart met kwark en appel en dan is de laag wat dikker dan als vulling.

Heb invriezen eigenlijk nog niet gebrobeerd, maar denk wel dat het kan

Groetjes Sanne

9

Re: Frisse appelvulling

Ennas schreef:

Heb de vulling gebruikt in een 26 cm springvorm 2 lagen. Het is eigenlijk een topping voor een maanzaadtaart met kwark en appel en dan is de laag wat dikker dan als vulling.

Heb invriezen eigenlijk nog niet gebrobeerd, maar denk wel dat het kan

thnks!