1

Onderwerp: Slagroomtaart maken???!!

Ik wil graag zo'n slagroomtaart maken die je bij de bakker kan kopen!

nu is mijn vraag of dat speciale slagroom is en met wat ik het biscuit moet tremperen??? en hoe ik dat nu het beste kan doen...

ik heb al op de site gezocht maak volgens mij staat er nog niks over slagroom taarten...

wie kan mij hierbij helpen??

dankje!!

groetjes

2

Re: Slagroomtaart maken???!!

als ik een slagroomtaart maak doe ik een half zakje slagroom versteviger op 250ml slagroom, ofwel klopfix. Heb gewoon een biscuit van funcakes gebakken verder niets erover. Ik vul dan eerst met een laagje zelf gemaakte jam, dan laagje slagroom met verse aardbei stukjes en derde laag gewoon slagroom.

Succes.

Re: Slagroomtaart maken???!!

Hartstikke lekker, zo'n zelfgemaakte slagroomtaartje.
Ik doe, net als degene hierboven wat klopfix bij de slagroom en daarnaast wat suiker.
Heel veel bakkers gebruiken gele room als vulling, die maak ik vaak ook met wat slagroom gemengd, krijg je zwitserse room. Tenminste, ik dacht dat het zo heette.
De slagroom waarmee ik afsmeer aan de zijkant en bovenop als decoratie maak ik meestal net wat zoeter dan slagroom gebruikt voor de vulling.
Tremperen doe ik eigenlijk ook niet, gebruik een frambozenjam of aarbeienkwark
Gaat vast goedkomen !!!!

Taarten... voor mij een inspannende ontspanning

Re: Slagroomtaart maken???!!

een bakker maakt zijn slagroom als het goed is niet met klopfix.
De slagroom langzaam opkloppen, dan blijft het stijf. Gebruik zelf vrijwel nooit slagroom, maar dat heb ik intussen hier gelezen van de verschillende banketbakkers die hier lid zijn.

groetjes Tirza     
www.facebook.com/TaartvanTirs

5

Re: Slagroomtaart maken???!!

een bakker maakt {meestal} een kapsel en snijdt dit in 3 lagen
op de bovenste laag  onderkant smeer je een zeer dun laagje rode jam
op de onderste een laag slagroom en eventueel wat fruit
tweede laag erop en tremperen met marisquin
weer een laag slagroom zonder fruit anders vallen de stukjes om {topzwaar}
dan de plak waar je jam al op zit {met de jamkant op de slagroom
afsmeren met slagroom en aanzetten met choc of krokant oid
opspuiten en versieren

ps gewoon slagroom met suiker

nu heeft iedere bakker zn eigen recept maar dit is een schoolvoorbeeld

heel veel succes ermee en dat hij lekker en mooi mag worden

ik taart, jij taart, wij zijn taarten

Re: Slagroomtaart maken???!!

Bedankt allemaal voor jullie reactie!!

Ik heb er zeker wat aan.., ik ga vandaag me biscuit bakken en morgen de slagroom doen!

ben beniewd!!

heb er nu al trek in! hahaha  :D

Ik laat morgen wel even weten of het gelukt is!!

groetjes!

7

Re: Slagroomtaart maken???!!

Bedoel je zoiets ?
http://i749.photobucket.com/albums/xx133/keukentje1/taartje/Familiefeestje2010001Small.jpg

Ik heb de slagroom verstevigd met mascarpone, gesneden en gevuld en toen in kleine stukjes gesneden.

Christine.