Onderwerp: smelten
IK heb afgelopen week voor het eerst een stapeltaart gemaakt en hij was prachtig geworden. Helemaal van fondant.
De avond ervoor haalde ik hem uit de vriezer en begon hem te stapelen en af te werken. Ik zag hem al gaan glanzen, maar dat is normaal als ik net iets uit de vriezer trek.
Vervolgens in de koelkast laten ontdooien.
De volgende morgen een uurtje voor het feest uit de koelkast gehaald en hij stond te pronken op het aanrecht. NOg steeds glimmend en ik zag al wat witte fondant over de lintjes, maar nog niet noemenswaardig. Het fondant was ook heel zacht.
Nog geen 1,5 uur later zegt mijn dochter in ene: de taart zakt...
dus snel gezongen, aangesneden en heerlijk opgesmuld...
(het was niet extreem warm binnen)
Deed niets aan de smaak af, maar ik maak ook wel eens taarten voor andere mensen(tot nu toe marsepein) en dan wil je niet dat hij instort.
Wat deed ik nu fout en/of wat kan ik eraan doen?
Ik hoor het graag van jullie!
Wat