Onderwerp: Fondant met spoed uitharden?
Heeft iemand een tip voor me om fondant zo snel mogelijk uit te laten harden?Ik heb vanmiddag een spoed opdrachtje gekregen, van iemand die zelf wilde proberen een taart te maken, maar was niet gelukt.
Je bent niet ingelogd. Inloggen of registreren.
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Bekleden » Fondant met spoed uitharden?
Pagina's 1
Log eerst in inloggen or registreren om te reageren
Heeft iemand een tip voor me om fondant zo snel mogelijk uit te laten harden?Ik heb vanmiddag een spoed opdrachtje gekregen, van iemand die zelf wilde proberen een taart te maken, maar was niet gelukt.
Tylose erdoor!
Dat heb ik inderdaad gebruikt, weet je misschien ook hoe lang het durt voor het dan uit gehard is? Het zijn handvaten voor op een tas noet zo heel erg groot en ongeveer centimeter dik.
Dat hangt geheel van de hoeveelheid fondant en tylose af. (Alhoewel ik er ook niet teveel tylose doorheen zou doen, omdat het dan heel droog en brokkelig wordt.) Het ligt nu al te drogen? Wacht het nog even af. Wellicht dat je het vanavond al kan aanbrengen en anders morgenochtend. Gaat lukken!
Het ligt nu 15 min. te drogen. Ik ga het rustig afwachten
Dank je wel voor je advies
Je kunt er dan beter even een ijzerdraadje doorheen steken denk ik...
Welke fondant heb je gebruikt en welke kleur?
En heb je gumpaste in huis??
Anders even zelf pastillage maken, dat wordt heeeeel snel keihard
Helaas geen gumpaste in huis. het is fondant van just mix geloof ik.
En het is knal blauw
Ik merk dat 1 van de handvaten (die had wat meer tylose dan de ander) al behoorlijk hard aan het worden is.
Moeten ze rechtop staan??
Eventueel kun je ze in de open oven op 50 graden laten uitharden.
Het is wel de beoeling om ze rechtop te laten staan.
Open oven op 50 graden en hoe lang dan ongeveer?
Tja een half uurtje of zo??
Gewoon erbij blijven denk ik. Ik heb het wel eens ergens gelezen, nog nooit getest, sorry.
Ik leg het 20 minuten in een oven op 40graden en dan telkens met 10 minuten verlengen als het nog niet hard is. Overigens zou ik het dan vannacht nog verder laten uithardden en morgenochtend pas op de taart zetten.
Hou je dan ook de oven open? of dicht op 40 graden?
Mijn oven kan niet half open staan, dan doet hij het niet... Dus ik heb hem dicht, maar een stukje open is het meest ideale
Het is gelukt!!!! benhelemaal happy.
Ze staan al rechtop op de taart.
Ze hebben nu 25 min. in de oven op 40 graden gelegen met de oven op een kiertje. en zonder dat ze gort droog zijn geworden.
Onwijs bedankt iedereen
Fijn dat het gelukt is!
Pagina's 1
Log eerst in inloggen or registreren om te reageren
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Bekleden » Fondant met spoed uitharden?
Powered by PunBB, supported by Informer Technologies, Inc.