Ik heb er 2 voor je, zelf vind ik de tweede het lekkerst:
Mon-chou taart
(zonder oven)
Ingrediënten:
175 gr biscuitjes
150 of 175 gr roomboter geen margerine gebruiken.
200 gr monchou
125 gr witte basterdsuiker
2,5 dl slagroom
1 zakje vanillesuiker
1 zakje klopvast
1 blikje vlaaivulling kersen
(oorspronkelijk kersen gelei niet op water basis, maar abrikozen is ook heerlijk en gebakken amandelen bij )
springvorm 26 cm
Voorbereiding:
Biscuitjes fijnmaken met een deegroller. Boter langzaam smelten en goed met de koekkruimels vermengen. In een 26 cm beboterde springvorm doen en 10 minuten bakken na het bakken de bakblik even laten afkoelen of in de koelkast zetten.
Mon-chou en basterdsuiker samen romig kloppen.
Slagroom, vanillesuiker en klopvast kloppen.
Slagroom voorzichtig door het mon-chou mengsel scheppen en over de koekbodem verdelen.
De vlaaivulling op de monchoutaart doen en eventuele decoratie van gebakken noten naar smaak.
2 uur in de koelkast laten opstijven
Monchouyoghurttaart
200 gr biscuitjes naar keuze
125 gr roomboter
2 blokjes Monchou
200 gr Griekse yoghurt
1 bekertje ongeklopt slagroom
70 - 80 gram suiker
2 zakjes vanille suiker
2 zakjes klop-fix
fruit naar keuze om te garneren
Maal de biscuitjes fijn samen met de roomboter in een keukenmachine. Doe dit in een bakvorm met een doorsnee van 24 cm en druk alles goed aan, zodat je een goede vaste bodem hebt.
Doe de 2 monchoublokjes in een kom en doe daar de griekse yoghurt bij en de suiker. Mix dit heel goed, totdat er geen klontjes meer zijn.
Doe in een aparte kom de slagroom en klop dit tot een stevig geheel met vanille suiker en klop-fix.
Doe de slagroom nu bij de monchou/yoghurt mengsel en roer dit met een lepel. Niet met een mixer!!
Voeg dit mengsel nu toe in het bakvorm en strijk het goed glad. Om het nog lekkerder te maken, kun je stukjes fruit doen tussen de bodem en het taartmengsel.
Doe de taart in de koelkast en laat het een paar uurtjes opstijven. Garneer de taart met lekkere stukjes fruit.