1

Onderwerp: Gezocht: Recept Voor Goede Monchoutaart

Ik ben op zoek naar een recept voor een goede monchoutaart.
Ik hoor vaak dat bij een monchoutaart bij het snijden de taart in elkaar zakt.
Ik hoop dat iemand een recept heeft waarbij hij goed blijft staan.

Het liefst voor een taartvorm van 26 cm

2

Re: Gezocht: Recept Voor Goede Monchoutaart

Deze gebruik ik altijd:

MON CHOU VRUCHTENTAART
Benodigdheden
1 pak bastognekoeken (260 gr)
85 gr roomboter
200 gr Mon chou
50 gr witte basterdsuiker
3 eetlepels Grand Marnier
1 blikje mandarijnpartjes
½ literblik perziken op zware siroop
1 zakje kleurloze taartgelei
springvorm met een doorsnede van 24 cm


Bereidingswijze
Voorbereiden:
Verkruimel de bastognekoeken in bijv. de blender.
Laat de boter in een steelpan op zacht vuur smelten.
Meng de gesmolten boter door de  koekruimels.
Bedek de bodem van de springvorm met dit mengsel en druk het mengsel goed aan met de bolle kant van een lepel.
Plaats de springvorm minimaal 10 minuten in de koelkast om de bodem op te laten stijven.
Laat de vruchten in een zeef boven een kom goed uitlekken en vang het vruchtennat op.
Snij de perziken in dunne plakjes.

Bereiden:
Klop de mon chou, de Grand Marnier en de basterdsuiker met een handmixer tot een romige, gladde crème.
Verdeel de crème over de taartbodem.
Garneer de bovenkant van de taart met perziken en mandarijnpartjes.
Maak de taartgelei volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Verdeel de taartgelei met een kwastje of een lepel over de vruchten.
Taart voor serveren laten afkoelen.


Tip:
met de vruchten kun je variëren. Gebruik indien mogelijk vers fruit. Dat is altijd het lekkerste. Bijvoorbeeld: kersen, ananas, mango, aardbeien.

Ook met de taartbodem kun je varieren. Gebruik in plaats van bastognekoeken bijvoorbeeld country cookies.

3

Re: Gezocht: Recept Voor Goede Monchoutaart

Heb je even gemeld, want volgens mij sta je niet in de goede rubriek!!!

Kan je helaas niet helpen met een recept ;)


Groetjes

4

Re: Gezocht: Recept Voor Goede Monchoutaart

[MOVE] --> Bakken & Vullen

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag

5

Re: Gezocht: Recept Voor Goede Monchoutaart

Ik heb er 2 voor je, zelf vind ik de tweede het lekkerst:

Mon-chou taart
(zonder oven)
Ingrediënten:
175 gr biscuitjes
150 of 175 gr roomboter geen margerine gebruiken.
200 gr monchou
125 gr witte basterdsuiker
2,5 dl slagroom
1 zakje vanillesuiker
1 zakje klopvast
1 blikje vlaaivulling kersen
(oorspronkelijk kersen gelei niet op water basis, maar abrikozen is ook heerlijk en gebakken amandelen bij )
springvorm 26 cm

Voorbereiding:
Biscuitjes fijnmaken met een deegroller. Boter langzaam smelten en goed met de koekkruimels vermengen. In een 26 cm beboterde springvorm doen en 10 minuten bakken na het bakken de bakblik even laten afkoelen of in de koelkast zetten.
Mon-chou en basterdsuiker samen romig kloppen.
Slagroom, vanillesuiker en klopvast kloppen.
Slagroom voorzichtig door het mon-chou mengsel scheppen en over de koekbodem verdelen.
De vlaaivulling op de monchoutaart doen en eventuele decoratie van gebakken noten naar smaak.
2 uur in de koelkast laten opstijven

Monchouyoghurttaart
200 gr biscuitjes naar keuze
125 gr roomboter
2 blokjes Monchou
200 gr Griekse yoghurt
1 bekertje ongeklopt slagroom
70 - 80 gram suiker
2 zakjes vanille suiker
2 zakjes klop-fix
fruit naar keuze om te garneren

Maal de biscuitjes fijn samen met de roomboter in een keukenmachine. Doe dit in een bakvorm met een doorsnee van 24 cm en druk alles goed aan, zodat je een goede vaste bodem hebt.

Doe de 2 monchoublokjes in een kom en doe daar de griekse yoghurt bij en de suiker. Mix dit heel goed, totdat er geen klontjes meer zijn.

Doe in een aparte kom de slagroom en klop dit tot een stevig geheel met vanille suiker en klop-fix.

Doe de slagroom nu bij de monchou/yoghurt mengsel en roer dit met een lepel. Niet met een mixer!!

Voeg dit mengsel nu toe in het bakvorm en strijk het goed glad. Om het nog lekkerder te maken, kun je stukjes fruit doen tussen de bodem en het taartmengsel.

Doe de taart in de koelkast en laat het een paar uurtjes opstijven. Garneer de taart met lekkere stukjes fruit.

6

Re: Gezocht: Recept Voor Goede Monchoutaart

Heel erg bedankt allemaal!
Hier heb ik zeker wat aan :D

Ze lijken me allemaal erg lekker en ga ze ook zeker maken!