Mariette1 schreef:Hier tijden lang hetzelfde probleem gehad. Veel dingen uitgeprobeerd. Wat bij mij inmiddels goed werkt is gewoon insprayen en vullen. Dan in de voorverwarmde oven zetten. Oven dicht doen maar nog niet! aanzetten. 5 minuutjes zo laten staan en dan pas aanzetten op de benodigde tijd.
Door dit te doen zakt de mix eerst op zn plek voordat de taart daadwerkelijk gebakken gaat worden.
Nou, ik heb dus ook vaak dat, op sommige plekken, het lijkt alsof de randen strak zijn maar dan blijkt dat er een soort luchtbel is gevormd.
Onder een dun vliesje van biscuit zit dan lucht en dan weer netjes gebakken bicuit.
Niet mooi met afsmeren idd, ik meng dan maar wat biscuit met bc en vorm zelf maar een randje... haha!
De tip van Petra (Miss Pebble) heb ik ook ooit opgevolgt maar dat hielp niet helaas.
De ouderwetse boter/bloem manier vind ik zo'n kliederboel...
Dus Ik denk dat ik Mariette1 haar tip eens ga proberen, dat klinkt wel logisch.
Maar ik vraag me 1 ding af.... komt de bicuit dan nog wel goed omhoog?
Ik ben zo bang dat ie dan een beetje lauw word woordat t écht gaat bakken...
Groetjes!