Onderwerp: scheurend fondant help ?!
Hoi iedereen ,
Ik heb gister een taart gemaakt en tot mijn grote frustratie scheurde het fondant 2x.
Omdat ik een blauw groene kleur wou had ik resten blauw en groen gekneed had voor het eerst crisco in huis en er steeds bij gedaan maar het werd niet echt heel soepel en bleef wat raar van structuur nou over de taart gedaan allemaal scheuren erin. dus heb ik het erafgehaald en omdat het restjes waren maar gewoon in kliko gedaan.
Daarna met nieuw fondant zelf gekleurd deze keer en uitgerold en maar een vingerveeg crisco erin gedaan omdat het heel soepel aanvoelde uitgerold en over taart gedaan. en weer scheurde het. deze keer had ik het aantal fondant wat bij de tabellen stond gepakt helemaal uitgerold en weer scheuren.
Zou dit komen omdat ik hem te dun heb uitgerold.. te weinig crisco.. ongelijk heb uitgerold of wat zou het kunnen zijn heeft iemand hiervoor een oplossing ? ik ben bang dat mn fondant niet overal een gelijke dikte had maar dit weet ik niet zker.
alvast bedankt voor de hulp !!!