Onderwerp: Choco en peer en licor 43
Gevraagd om 2 taartjes: 1 chocobommetje met peer.
Wat is dan lekker? choco mud cake gezien, lijkt me heerlijk, maar ze willen er ook 2 laagjes choco met peren in. Is dan chocobiscuit niet prettiger?
En wat is nou eigenlijk het verschil tussen de 'chocovullingen' en ganachevulling die ik tegenkom?
De besteller wil wel ganache (van melkchocolade) als vulling en dan daarna niet bekleden maar overgieten met ganache. Is dat wat? Kan dat wel? Heeft dat zin (want ik weet niet of het iets toevoegt, smeer-/vulganache met daarover gietganache). Het glanslaagje van de gietganache lijkt me wel mooi als finish namelijk, maar ik weet niet of de smeer-/vulganache ook al glimt.
(wordt de eerste keer ganache voor mij)
En de licor 43, die zou door de meringue botercreme moeten van het 2e taartje. Maar hoeveel moet je er daarvan doorheen doen, dat je het wel proeft, maar dat de mbc niet te nat wordt?
(vandaag voor het eerst een 1-2-3 gemaakt en die is erg lekker).