1 Laatst bewerkt door Danielle_mvs (18-08-2011 15:50)

Onderwerp: howto schoteltje (voor bij kopje)

Ik wil van het weekend cakjes maken in de vorm van kopjes volgens de howto hier van het forum.
Maar ja al mijn kopjes hebben ook een schoteltje.
Vandaar dat ik aan het prutsen geslagen ben.
Het was simpeler dan ik dacht ;-)

Ik heb een bol fondant (ca 100 gram) met beetje tylose uitgerold met de wilton fondant roller met guide rings van 1/8 inch (ik weet niet hoe die in het Nederlands heten), 1/16 heb ik ook geprobeerd maar dat wordt te dun.
Leg een schoteltje ingevet met crisco op de fondant en snij een cirkel uit ter grootte van het schoteltje. Leg de fondant op het schoteltje druk het goed aan en leg er een tweede schoteltje boven op (net zo zoals je ze in de kast hebt staan).
http://www.mijnalbum.nl/GroteFoto-7XSYDQSE.jpg Druk het bovenste schoteltje even aan zodat het patroon in het fondant staat. Haal het bovenste schoteltje er af.
http://www.mijnalbum.nl/GroteFoto-HDHZZXNM.jpgLaat het fondant drogen totdat de bovenkant droog is (duurde bij mij 2 uur). Haal het dan voorzichtig van hett schoteltje. Keer het schoteltje om en leg het fondant schoteltje over het schoteltje om verder te laten drogen.
http://www.mijnalbum.nl/GroteFoto-EYBPZCAE.jpg

Dat is het.

Ik hoop dat ie vanavond droog is dan kan ik nog een foto van het eindresultaat plaatsen.

2

Re: howto schoteltje (voor bij kopje)

oh, ben reuze benieuwd naar de foto's hiervan ???

back in the world of baking !!

Re: howto schoteltje (voor bij kopje)

foto's staan er bij

4

Re: howto schoteltje (voor bij kopje)

Mooi gedaan. :thumb:

5

Re: howto schoteltje (voor bij kopje)

Leuk, ben erg benieuwd :Y

6

Re: howto schoteltje (voor bij kopje)

Leuk dat je dit geplaatst hebt!
Ik heb het zelf ook een keer gedaan.
Om het sneller te laten drogen, heb ik het een tijdje in de oven gezet op 50 graden. Ik meen 2 uur. Dan is het evengoed nog wel kwetsbaar maar al een stuk verder gedroogd.
Hopelijk hebben jullie hier ook nog wat aan!
Oh ja, heb het wel met fondant gedaan!

gr. Bianca

http://ladivataartenencupcakes.nl
Voor leuke, lekkere en originele taarten!

Re: howto schoteltje (voor bij kopje)

Uiteindelijk heb ik het ook nog twee uur in de oven gedroogd op 50 graden omdat het maar niet droog werd en toen nog een dag aan de lucht gedroogd. Ik was wel blij dat ik het ruim van te voren gemaakt had!

8

Re: howto schoteltje (voor bij kopje)

Dank je wel voor de how to, handig.