Onderwerp: howto schoteltje (voor bij kopje)
Ik wil van het weekend cakjes maken in de vorm van kopjes volgens de howto hier van het forum.
Maar ja al mijn kopjes hebben ook een schoteltje.
Vandaar dat ik aan het prutsen geslagen ben.
Het was simpeler dan ik dacht
Ik heb een bol fondant (ca 100 gram) met beetje tylose uitgerold met de wilton fondant roller met guide rings van 1/8 inch (ik weet niet hoe die in het Nederlands heten), 1/16 heb ik ook geprobeerd maar dat wordt te dun.
Leg een schoteltje ingevet met crisco op de fondant en snij een cirkel uit ter grootte van het schoteltje. Leg de fondant op het schoteltje druk het goed aan en leg er een tweede schoteltje boven op (net zo zoals je ze in de kast hebt staan).
Druk het bovenste schoteltje even aan zodat het patroon in het fondant staat. Haal het bovenste schoteltje er af.
Laat het fondant drogen totdat de bovenkant droog is (duurde bij mij 2 uur). Haal het dan voorzichtig van hett schoteltje. Keer het schoteltje om en leg het fondant schoteltje over het schoteltje om verder te laten drogen.
Dat is het.
Ik hoop dat ie vanavond droog is dan kan ik nog een foto van het eindresultaat plaatsen.