Onderwerp: Zelf mokka maken
Wie van jullie weet het 'ouderwetse' recept om mokka te maken?
Vanmorgen met een bakker staan praten, hoe hij de mokka maakt als ie een mokkaslagroom wil maken.
Hij gooit er gewoon een dessertsaus doorheen zei hij.
Toen ik aangaf dat mijn moeder 'vroeger' bij hun bakker om de hoek de allerlekkerste mokkataart at, zei hij dat die bakker dan waarschijnlijk zelf zijn mokka(saus?) maakte. Dat was suiker in water oplossen (dan inkoken??) en afblussen met (sterke) koffie, vroeger zelfs zo'n lepeltje buisman, zodat ie echt sterk zou zijn.
Iemand van jullie enig idee welke verhoudingen je dan het beste aan kunt houden?
Ik heb laatst een mokkaslagroomtaart gemaakt door een zakje cafe mokka (zo'n poedertje) van Nescafe erdoorheen te doen. Die was al erg lekker, maar het leukste lijkt me om het helemaal zelf te maken.