Onderwerp: cupcake toefen hoe maak je het echt superrrr lekker?
Hoi hoi,
Ik vroeg me af wat jullie ervaringen zijn met het maken van cupcakes met toef erop, het gaat me dan vooral om de toef zelf.
Ik gebruik meestal botercreme (mix funcakes) en dan mix ik daar lekkere smaakjes doorheen. De mix maak ik dan met roomboter, soms doe ik half roomboter half margarine, maar de smaak wordt er dan niet lekkerder op.
Als je een mooie toef wil maken heb je al snel best een hoop op je cc zitten. Ik vind het dan wel te machtig omdat er veel boter in zit.
zie bijvoorbeeld deze:
Op kamertemperatuur merk je het relatief wat minder en is de toef ook wel lekker, maar vooral als je cc uit de koelkast komt dan overheerst de botertextuur toch te veel.
In plaats van botercreme, slagroom gebruiken dan krijg je een andere smaak en je toef blijft niet in alle gevallen even mooi zitten.
Hoe doen jullie dat? Lekkere luchtige smaken, maar ook bv choco (wat al best machtig is vanuit zichzelf) zo combineren dat je er best een grote toef van op je cc kunt zetten zonder dat je na 1 cc al een mega peeuw krijgt.
Ben benieuwd wat de ervaringen zijn.
Groetjes,
Hanim