1

Onderwerp: Fijne suiker

vraagje: Als er in een Belgisch recept over 'fijne suiker' gesproken wordt, bedoelen ze dan basterdsuiker of fijne kristalsuiker?
Bijv. voor de red velvet cake.
Ik heb nu basterdsuiker gebruikt en het smaakt prima, maar ik zou het voor de volgende keer graag zeker weten.

Dat is toch een TAART waard!

2

Re: Fijne suiker

ik zou eerder poedersuiker gebruiken. Of banketbakkerssuiker... Basterdsuiker is toch vrij grof van structuur, niet?
het heeft vooral met textuur te maken, denk ik... hoe groffer de suiker, hoe groter de kans dat je een korrelige structuur proeft op je tong.

Een dag zonder iets nieuws geleerd te hebben, is een dag niet geleefd!
Brengen jullie ook eens een bezoekje aan mijn blogspot: www.cakechiqueboutique.blogspot.com

Re: Fijne suiker

Je hebt in frankrijk suiker, fijne suiker en extra fijne suiker.
Het laatste is gelijk aan bij ons poedersuiker.

Succes!!

Bakken is mijn passie!!!

4

Re: Fijne suiker

Basterdsuiker iig niet... Kan of fijne kristal of poedersuiker zijn idd

5

Re: Fijne suiker

Naar dat ik weet wordt met fijne suiker altijd kristalsuiker bedoeld.

Lekker hè?! Al die uiteenlopende meningen  ;)

Groetjes, Angela

Re: Fijne suiker

Ik zou fijne kristalsuiker gebruiken. In ieder geval geen basterdsuiker.

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

7

Re: Fijne suiker

bij AH wordt 'fijne kristalsuiker' verkocht. Die gebruikt ik altijd bij Red Velvet Cake

Re: Fijne suiker

in Belgie zeggen we altijd fijne suiker of kristalsuiker
Bastaardsuiker kennen we hier niet

Re: Fijne suiker

boomsielover schreef:

in Belgie zeggen we altijd fijne suiker of kristalsuiker
Bastaardsuiker kennen we hier niet

Bastaardsuiker kennen jullie toch als extra fijne suiker??

Bakken is mijn passie!!!

10

Re: Fijne suiker

Manon-dennis schreef:
boomsielover schreef:

in Belgie zeggen we altijd fijne suiker of kristalsuiker
Bastaardsuiker kennen we hier niet

Bastaardsuiker kennen jullie toch als extra fijne suiker??

:nooo Dat is juiste ruwe, donkere suiker, dacht ik...

Een dag zonder iets nieuws geleerd te hebben, is een dag niet geleefd!
Brengen jullie ook eens een bezoekje aan mijn blogspot: www.cakechiqueboutique.blogspot.com

11

Re: Fijne suiker

In Frankrijk is extra fine sucre poedersuiker.
Dus ik ga er van uit dat het bij jullie ook zo is.

Bakken is mijn passie!!!

12

Re: Fijne suiker

Basterd niet bastaard  ;)

13

Re: Fijne suiker

:lol:

etmc schreef:

Basterd niet bastaard  ;)

Een dag zonder iets nieuws geleerd te hebben, is een dag niet geleefd!
Brengen jullie ook eens een bezoekje aan mijn blogspot: www.cakechiqueboutique.blogspot.com

14

Re: Fijne suiker

Ach ja zulke fouten maak je nu eenmaal als je dyslexie hebt :s . Maar bedankt voor de verbetering...zal het misschien niet meer vergeten :Y

Bakken is mijn passie!!!

15

Re: Fijne suiker

Manon-dennis schreef:
boomsielover schreef:

in Belgie zeggen we altijd fijne suiker of kristalsuiker
Bastaardsuiker kennen we hier niet

Bastaardsuiker kennen jullie toch als extra fijne suiker??


In Belgie heb je de cassonade, dat is vergelijkbaar met gele basterdsuiker. Fijne suiker is gewoon fijne suiker, en poedersuiker wordt bloemsuiker genoemd.

Groetjes Wendy
Morgen maar weer eens géén SAS-dag...

16

Re: Fijne suiker

Bedankt voor de reacties!
De volgende keer ga ik fijne kristalsuiker proberen.

Dat is toch een TAART waard!

17

Re: Fijne suiker

kokkie schreef:
Manon-dennis schreef:
boomsielover schreef:

in Belgie zeggen we altijd fijne suiker of kristalsuiker
Bastaardsuiker kennen we hier niet

Bastaardsuiker kennen jullie toch als extra fijne suiker??


In Belgie heb je de cassonade, dat is vergelijkbaar met gele basterdsuiker. Fijne suiker is gewoon fijne suiker, en poedersuiker wordt bloemsuiker genoemd.

juist ja

18

Re: Fijne suiker

Kijk; met z'n allen komen we er wel uit...  :)

Groetjes Wendy
Morgen maar weer eens géén SAS-dag...