Onderwerp: Probleempjes met de aarbeien mousse
Hoi!!
Geen spoedprobleem, want inmiddels is de taart al op
Afgelopen weekend heb ik mijn tweede taartje gemaakt, nog geen forum-foto-waardige maar mijn verjaardagsgasten vonden m prachtig en lekker.(haha, mama's vinden alles mooi wat je zelf maakt, ook al ben je al 30)
Hij was gevuld met een laag oreovulling en de andere laag....
Het volgende was de bedoeling: aardbeienjam, aardbeienmousse en nog wat stukjes verse aardbei. Nou kwam ik erachter dat ik de aardbeitjes vergeten was toen ik aan mijn gasten wilde vertellen wat er in zat . Dom, dom.
Maar nu mijn eigenlijke probleem: ik heb de aardbeienmousse gemaakt zoals het recept hier van de site, maar ik kreeg maar niet voor elkaar om hem mooi op te laten stijfen. OP het plaatje zag ik een prachtige dikke laag, maar bij mij kon er net een leuk laagje op, en hij werd meteen opgegeten anders was het vast de taart uit gelopen.
Hebben jullie nog goede tips om volgende keer te proberen?
Ik had er al een extra velletje gelatine in gedaan en wat klopfix, en goed koud laten worden in de koelkast.
Iemand ervaring en tips?
De smaak wat overigens prima!
Groetjes van Linda