1

Onderwerp: vullingvraag met frambozen

Ook deze vraag zal wel al vaker gesteld zijn maar ik kan het niet vinden.
Ik zag bij de vulling recepten een vulling staan van frambozen mouse en crispy chocola. Worden daarvoor dan die kleine chocoladebolletjes gebruikt en meng je die gewoon door de frambozenmouse?
En waarmee zouden jullie die andere laag dan doen?

Kun je dit ook invriezen?
bedankt alvast

Re: vullingvraag met frambozen

Hi KH

Ik weet niet precies wat ze bedoelen met deze vulling, maar ik denk

óf een flinterdun laagje chocolade (chocolade smelten, heel dun uitsmeren op een bakplaat met bakpapier en laten drogen. Je krijgt dan flinterdunne, knapperige stukjes chocolade)

óf een chocopasta met crispy (bv OvoMaltine, chocopasta te koop bij oa AH)

Anders zou ik het even niet weten.
Chocoladebolletjes worden, ben ik bang, op den duur een beetje zacht in de vulling....denk ik :)

De andere laag? hmmm één laag frambozenmouse en één laag crispy chocolade?

Frambozen vind ik altijd heerlijk met (witte) chocolade. Verse frambozen vind ik ook erg lekker (of anders diepvries). Botercreme met frambozensmaak...en je hebt ook heerlijke frambozenpasta van Betuwe (dacht ik).
Combi met slagroom of champagne is ook altijd goed.

Ik hoop je zo weer een stukje op weg geholpen te hebben...succes!

3

Re: vullingvraag met frambozen

Ik heb zelf wel eens lemon curd met crispy chocolade gedaan. Dit was bij mij zoals hierboven beschreven: chocolade laten smelten en dun uitsmeren. Vervolgens laten drogen en in stukjes tussen het biscuit doen. Ik had hiervoor witte crispy chocoalderepen gebruikt. Dus vandaar bij mij de term crispy choco (het was bij mij dus niet flinterdun, omdat de crispy stukje erdoorheen zaten).

Hoe anderen de term crispy chocolade bedoelen, durf ik je niet te zeggen.

4

Re: vullingvraag met frambozen

Bedankt voor jullie reactie.
Klinkt met de chocola niet verkeerd.
Kun je dat ook invriezen?

En wat die frambozen met witte chocola betreft?
Leg je dan gewoon een laagje verse frambozen erop en een andere laag met dat flinterdunnen chocola?

Je kunt wel merken dat ik nog nooit daarmee gewerkt hebt.
Hoor het graag.
Groetjes