1

Onderwerp: crispy chocolaagje en toblerone

Ik zie regelmatig dat er een laagje crispy choco wordt gebruikt.
hoe maak je die? is dit gesmolten chocolade op de taart smeren en hard laten worden?
De toblerone mousse lijkt me lekker, maar heeft iemand hem al eens geprobeerd met botercreme ipv slagroom? Ik wil hem maken voor een taart die niet de koelkast in kan.

groeten Sylvia

2

Re: crispy chocolaagje en toblerone

ik weet het niet, maar ben erg benieuwd, had het mezelf ook al afgevraagd, dus ik lees even mee... ;)
(heb je dus niks aan, sorry)

groetjes Ellen

groetjes Ellen

3

Re: crispy chocolaagje en toblerone

Ik doe altijd een zakje van Dr. Oetker smelten en die er overheen gieten. Niet zodat het dan een plak choco word, maar meer lijntjes trekken. Wat je overhoud kun je gewoon weer laten stollen en opbergen.

4

Re: crispy chocolaagje en toblerone

Ik doe dit heel vaak. Ik smelt een ree pure chocolade, en ik smeer dit uit op 1 laagje. en daaroverheen doe ik dan nog de vulling.
Als je dan later een stukje gebal neemt vol je een heerljk knapperig stukje chocolade in je mond. Heerlijk!
Vooral in combi met citroenkwark of iets anders chocoachtigs.
Je kan in principe ook chocolade smelten en deze door de botercreme doen, dus waarom toblerone niet. Lijkt me heel stug dat dit vies is.
dus ik zou zeggen probeer het eens, en laat het ons maar weten ;)

5

Re: crispy chocolaagje en toblerone

Tobelerone gaat prima in de botercreme :Y (zegt ze uit ervaring :D)

Groetjes, Carin
If at night you cannot sleep, count your blessings instead of sheep

6

Re: crispy chocolaagje en toblerone

Moet je de tobelrone dan smelten en door de botercreme mengen?