Onderwerp: meringue botercreme waterdun
Ik heb de meringue op deze manier gemaakt http://www.cupcakesenmuffins.nl/topping … otercreme/
Maar ipv dik is hij waterdun geworden, terwijl eiwit goed stijf was... gewoon weggooien nu?
Je bent niet ingelogd. Inloggen of registreren.
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Bakken & Vullen » meringue botercreme waterdun
Pagina's 1
Log eerst in inloggen or registreren om te reageren
Ik heb de meringue op deze manier gemaakt http://www.cupcakesenmuffins.nl/topping … otercreme/
Maar ipv dik is hij waterdun geworden, terwijl eiwit goed stijf was... gewoon weggooien nu?
Welke boter heb je gebruikt? Waren de eiwitten goed afgekoeld?
Was de suikersiroop wel echt 120 graden? En is de suikersiroop goed gemengd met de eiwitten?
Overigens is dit niet de zwitserse maar de italiaanse manier.
De zwitserse is naar mijn mening eenvoudiger en meer fool proof.
c1000 boter, Eiwitten zijn niet opgewarmd geweest (zie recept) suikerstroop is op de gok geweest (geen thermomether en kon nergens youtube over suikerballetjes vinden) en ja
Natuurlijk zijn de eiwitten wel opgewarmd, door de hete suikersiroop
En wat bedoel je met suikerballetjes??
De temperatuur is juist heel erg belangrijk, dat kun je niet op de gok doen hoor. Daar valt of staat je bc mee...
Ik heb gisteren ook meringue botercreme gemaakt (voor t eerst), maar dat was zonder water. Misschien dat t daardoor komt?
Via deze site had ik een link gevonden naar een youtube filmpje waar t precies word uitgelegd. Ik had alleen de verhoudingen wat anders gemaakt. 1 deel eitwit, 2 delen suiker, 2 delen boter. Aan het eind heb ik zelf nog 2 theelepels aroma (uit een flesje) er door gedaan. Echt ideaal.
Ik weet niet of ik de link mag neerzetten, maar dit is t youtube filmpje; http://www.youtube.com/watch?v=uBBoRMWcfNc
Ik kon nl zo snel niet meer vinden waar dat filmpje op de site staat...
Met water (suikersiroop) is de italiaanse manier, zonder water maar door de eiwitten au-bain-marie te verwarmen is de zwitserse manier.
Als je je dus niet strikt aan juiste bereiding en temperatuur houdt, kan het zijn dat je bc dus behoorlijk mislukt of in de schift schiet.
Wat zijn de NL'se verhoudingen van de 1-2-3 creme
ook gewoon 1-2-3 (domme vraag dan?)
Ja maar in volumes, niet in grammen.
Ik heb 4 eieren nog, hoeveel suiker & boter moet daarbij dan?
En wat bedoel je met die suikerballetjes??
Pfff.... zijn die eieren M??
Anders het eiwit scheiden van de dooier. Alles in een maatbekertje en dan twee keer zoveel suiker en tweeëneenhalf of drie keer zoveel boter.
Let er nu op dat je eiwitten minimaal 73 graden bereiken om ze te denatureren.
Net als bij de Italiaanse werkwijze is de temperatuur dus weer belangrijk.
Ik las dat je suiker in water moest laten vallen ofzo? In dit filmpje las ik dat je het makkelijk kon voelen doordat er geen suiker meer voelbaar is....
Nee suiker met water is de Italiaanse manier, de eiwitten au-bain-marie verwarmen met de suiker is de Zwitserse manier.
En geen suiker meer voelen is geen leidraad, want gewone tafelsuiker is veel groffer dan fijne kristalsuiker en smelt dus minder snel.
Buiten dat moet je gewoon even met je vinger voelen. Als je je vinger bijna verbrandt is hij wel goed (afhankelijk van je pijngrens ).
Dus ik zeg, koop een thermometer.
http://suikertaartjes-wavy-taart.blogsp … creme.html
Ik heb 130 CC eiwit - 260 gram suiker - 390 gram boter?
130 cc eiwit dus 260 cc(!!) suiker en 390 cc boter.
De boter kun je eventueel op het oog doen hoor. Je ziet vanzelf wanneer je bc een mooie en werkbare structuur heeft.
Minder dan 280 gram zou ik niet doen.
Ik vind trouwens je manier van vragen stellen en reageren een beetje onvriendelijk.....
Dankjewel, ik bedoel het niet onvriendelijk... maar met mijn handen vol vet/suiker e.d. kan ik niet uitgebreid typen. Ik ben geen fan van veel emoticons, maar als het dan vriendelijker overkomt
Botercréme staat in de Kitchenaid dus ben benieuwd...
Nou, het was ook geen aanval hoor. Het viel me gewoon op dat je amper reageerde op mijn vragen en berichtjes, en alleen maar meer vragen stelde....
Ik snap dat je met vette handen niet zo uitgebreid gaat typen
Ow en had ik het ook over een piepende peuter aan mijn benen zie hangt er ook nog bij....
Maar het ziet er nu naar uit dat het wel is gelukt/gaat lukken.... boter draait nu in mijn Kitchenaid rond.... zo te proeven smaakt hij heerlijk
Voor het eerst in de bijna 3 jaar dat ik bak dit gemaakt, volgens mij ben ik verkocht!
Heel erg bedankt voor je EHBB (Eerste hulp bij bakken)
Graag gedaan
Ja maar in volumes, niet in grammen.
Volgens mij heb ik het al een keer gevraagd aan iemand(misschien zelfs wel aan jou), maar waarom in volumes?
Ik doe het altijd gewoon in grammen cq. gewicht en mijn swiss MBC is voor zover ik weet nooit mislukt!
Of ik zou hem dus nog veel beter kunnen krijgen als het echt niet met gewicht zou kunnen.
Nou, over het algemeen staan deze recepten in cups aangegeven. DIe kun je niet zomaar in grammen zetten omdat suiker, boter en eiwitten alledrie een andere massa hebben.
Het scheelt niet heel veel, maar als ik dan toch advies geef, dan toch wel advies dat klopt (verhoudingsgewijs dan )
ahja, dat wist ik idd wel dat je cups niet per definitie zomaar om kan zetten in grammen. Misschien komt het inderdaad niet zo nauw waardoor het niet mislukt.
Ga het wel een keertje proberen met volume. Es kijken of ik verschil zie. Thanks voor je antwoord.
Pagina's 1
Log eerst in inloggen or registreren om te reageren
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Bakken & Vullen » meringue botercreme waterdun
Powered by PunBB, supported by Informer Technologies, Inc.