1

Onderwerp: slierten fondant (krullint)

Hai,

Kan iemand mij vertellen hoe ik het krullint effect krijg in de felle kleuren die je op de meeste taarten voorbij ziet komen?

Iets als een spiraal die uitgetrokken is.

bijv dank.

2

Re: slierten fondant (krullint)

Als je die tussen bv strikken bedoeld.

Reepjes fondant met thylose rond een rietje of bv potlood draaien.
Hard laten worden en er voorzichtig afhalen. :Y

groetjes emmy
u kunt al mijn taarten bekijken op www.emmy635.mijnalbum.nl

3

Re: slierten fondant (krullint)

Dank je wel Emmy, ik heb het namelijk al eens eerder geprobeerd maar het brak gewoon in 2 dus ik dacht dat ik iets toch niet goed gedaan had.

Bedankt voor de tip ik zal het nogmaals uitproberen hoelang moet het drogen?

:o

4

Re: slierten fondant (krullint)

tot het hard is :lol:
Zou niet weten hoe lang precies maar al snel een paar uurtjes of nachtje denk ik

groetjes emmy
u kunt al mijn taarten bekijken op www.emmy635.mijnalbum.nl

5

Re: slierten fondant (krullint)

graag gedaan trouwens :Y

groetjes emmy
u kunt al mijn taarten bekijken op www.emmy635.mijnalbum.nl

6

Re: slierten fondant (krullint)

Hahahahaha nou dan heb ik echt iets goed fouts gedaan ik heb het namelijk 1 hele dag laten drogen en nog brak het.

Heb je site bekeken leuke taarten maak je trouwens.

7

Re: slierten fondant (krullint)

niet alle fondant word hard.
ik werk zelf met Pettinice.
En dank  :) je voor het compliment

groetjes emmy
u kunt al mijn taarten bekijken op www.emmy635.mijnalbum.nl

8

Re: slierten fondant (krullint)

Het merk fondant waarmee ik het gedaan heb is callebaut misschien ligt het daaraan.

9

Re: slierten fondant (krullint)

Dat ken ik niet zou kunnen :Y
In de webshop staat netjes vermeld welke wel en niet hard worden.

groetjes emmy
u kunt al mijn taarten bekijken op www.emmy635.mijnalbum.nl

10

Re: slierten fondant (krullint)

ik vet het rietje meestal in met een beetje crisco, dan kun je de krullen er makkelijker afschuiven. Maar het risico dat er 1 breekt zit er nog altijd in hoor.

het hart neemt waar wat het oog niet kan zien. ( www.taartdesign.nl)

11

Re: slierten fondant (krullint)

dank je wel ik ga het proberen!