1

Onderwerp: Lange stok door het midden

Hoi,

Ik hoop dat iemand mij even kan helpen, want ik kom er niet helemaal uit.

Voor aankomende zaterdag mag ik een vierlaagse wonky cake maken. Ik moet met de taart een half uur rijden en ik stapel de taart liever niet op locatie, dus ik dacht, ik doe er een dowel door de hele taart heen, maar ik kan maar niet bedenken hoe ik dat het beste kan doen.

Met een gewone rechte taart neem je gewoon het midden en in het karton maak je daar een gat in, maar nu moet ik de kartonnetjes bijknippen, maar waar maak ik dan het gaatje?

En met het vullen hoe doe je dat? Maak je eerst een gaatje in je biscuit en spuit je een klein dijkje daaromheen zodat de vulling niet kan lekken?

Ik hoop dat er iemand is die mij even kan helpen, want ik weet het even niet meer :)

2

Re: Lange stok door het midden

Poe hee. Daar vraag je wat.
Op de manier van Lindy smith leg je je nog ongevulde biscuit ondersteboven,
daarbovenop het al op maat geknipte kartonnetje en vandaar
ga je de taart schuin snijden zeg maar. Op deze manier kun je
dus ook al van tevoren het gaatje in de midden maken.

Ik had een wonky van 3 hoog en had eerst de onderste 2 gestapeld en toen de dowel er van bovenaf in gestoken.
Toen de bovenste taart er zo overheen geschoven.
Bepaal dan natuurlijk wel eerst van tevoren hoe de bovenste geplaatst moet worden voordat je de dowel erin steekt.

De vraag over het vullen snap ik niet helemaal. Ben een beetje blond :lol:

Maar hoe dan ook, het blijft puzzelen hoor.

Dit is de taart die ik gesneden en gestapeld heb volgens de manier van Lindy Smith.

http://www.mijnalbum.nl/Foto-4URS8W3B.jpg



Jammer dat je niet in de buurt woont anders had je even de dvd
kunnen komen bekijken ;)

Succes ermee!

Re: Lange stok door het midden

Ik doe het inderdaad ook op de Lindy manier :)

Over dat vullen. Als je een stok door de hele taart steekt, heb je zeg maar ook een heel gat door de taart heen (duh:)) Het kan zo zijn dat als er iets misgaat dat de vulling (waar ik niet vanuit ga), je vulling door dit gat, door alle lagen komt. Snap je? Dus ik dacht, misschien moet ik met het vullen al rekening houden met dat gaatje en er een klein dijkje omheen spuiten.

Misschien is het toch gewoon slimmer om te stapelen op locatie...

Re: Lange stok door het midden

je kan gewoon in het midden van elk cakeboard al een gaatje boren, en als je dan met een puntenslijper het puntje van je stok scherp maakt, prik je zo door de hele taart heen! succes!

I never met a calorie I didn't like....

5

Re: Lange stok door het midden

Okee.
Dan heb ik er niets aan toe te voegen :D

En ja, ik denk dat het wel mee gaat vallen dat de vulling eruit komt
maar met het warme weer in deze tijd weet je het maar nooit.
Deze taart had ik in de winter gemaakt dus dan gebeurt er echt
niets mee.

Ik denk dat het een verstandige beslissing van je is om hem toch
op locatie te stapelen.

Ben benieuwd naar je taart. Ze zijn altijd prachtig :thumb:

Succes!

6

Re: Lange stok door het midden

Okee.
Dan heb ik er niets aan toe te voegen :D

En ja, ik denk dat het wel mee gaat vallen dat de vulling eruit komt
maar met het warme weer in deze tijd weet je het maar nooit.
Deze taart had ik in de winter gemaakt dus dan gebeurt er echt
niets mee.

Ik denk dat het een verstandige beslissing van je is om hem toch
op locatie te stapelen.

Ben benieuwd naar je taart. Ze zijn altijd prachtig :thumb:

Succes!

Re: Lange stok door het midden

Ik zou de stok al in de eerste laag prikken.
Je kan er namelijk donder op zeggen dat je de drie gaatjes ten eerste niet recht bovenelkaar hebt, en ten tweede echt niet meer gaat vinden.
Dus een dowel in de eerste laag steken en de andere taarten erove heen schuiven.
Om het extra stevig te maken kun de dowel inderdaad slijpen en in je cakedrum slaan met een hamer.

Voor dit soort taarten heb ik een aantal standaards laten maken, met een zware voet en een rvs pin. Ik kan niet meer zonder :)

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

Re: Lange stok door het midden

Edit:
Mijn laatste drie taarten stonden ook op deze standaard. Alles gewoon in zijn geheel vervoerd. Dus drie bollen op elkaar met piepschuim ertussen, 40 km in de auto. 5 lagen op elkaar over allerlei hobbel- en landweggetjes en nog zo'n bollengeval naar the middle of nowhere.
Ik vind het altijd doodeng en erg stressvol als ik op locatie moet stapelen, en bij mijn meeste taarten kan dat simpelweg gewoon niet. Dus vandaar de standaard, en het werkt fantastisch!

Wat betreft je vullingen, hangt ervan af wat je erin stopt :)

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

9

Re: Lange stok door het midden

Suikertaartjes-Suuz schreef:

Ik zou de stok al in de eerste laag prikken.
Je kan er namelijk donder op zeggen dat je de drie gaatjes ten eerste niet recht bovenelkaar hebt, en ten tweede echt niet meer gaat vinden.
Dus een dowel in de eerste laag steken en de andere taarten erove heen schuiven.
Om het extra stevig te maken kun de dowel inderdaad slijpen en in je cakedrum slaan met een hamer.

Voor dit soort taarten heb ik een aantal standaards laten maken, met een zware voet en een rvs pin. Ik kan niet meer zonder :)

Zit jij ons effe lekker te maken met van die mooie standaards :lol:
Handig zeg :thumb:

En wat betreft het slijpen en in de drum slaan, echt een super tip. Die ga ik ook zeker toepassen de volgende wonky :Y

Ik stak de dowel toevallig meteen in het juiste gaatje maar het is inderdaad een risico.

Bedankt voor je tips!

Re: Lange stok door het midden

Graag gedaan :)
Ik heb er zelf behoorlijk mee ztten mutsen, vandaar de standaards dus. Duur grapje, maar echt heel fijn!
Maar deze methode met de dowel is volgens mij the next best thing, na vele andere opties vreselijk te hebben gevonden dus :)

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

11

Re: Lange stok door het midden

Suikertaartjes-Suuz schreef:

Voor dit soort taarten heb ik een aantal standaards laten maken, met een zware voet en een rvs pin. Ik kan niet meer zonder :)

Dat is een goed idee! Hoelang is de pin? En heb je dan ook nog verschillende pinnen voor verschillende hoogtes taart?

Dat is toch een TAART waard!

Re: Lange stok door het midden

Arianne schreef:
Suikertaartjes-Suuz schreef:

Voor dit soort taarten heb ik een aantal standaards laten maken, met een zware voet en een rvs pin. Ik kan niet meer zonder :)

Zit jij ons effe lekker te maken met van die mooie standaards :lol:
Handig zeg :thumb:

:lol:
maar ik ben ook wel benieuwd eigenlijk :o

@Arianne, super mooie wonky trouwens!

en je kan natuurlijk ook de stok aan 2 kanten slijpen, zodat je eerst in de onderste prikt en hem erin laat, en dan de bovenste taarten erop schuift. (en dan wat overtollig is aan de bovenkant er weer afknippen.
of is dat wat je bedoelt Suuz? dat is wel meer jouw gebied dan dat van mij natuurlijk :)

I never met a calorie I didn't like....

13

Re: Lange stok door het midden

Suikertaartjes-Suuz schreef:

Ik zou de stok al in de eerste laag prikken.
Je kan er namelijk donder op zeggen dat je de drie gaatjes ten eerste niet recht bovenelkaar hebt, en ten tweede echt niet meer gaat vinden.
Dus een dowel in de eerste laag steken en de andere taarten erove heen schuiven.
Om het extra stevig te maken kun de dowel inderdaad slijpen en in je cakedrum slaan met een hamer.

Voor dit soort taarten heb ik een aantal standaards laten maken, met een zware voet en een rvs pin. Ik kan niet meer zonder :)


Nu ben ik helemaal niet nieuwschierig hoor :o ...maar ik kan je taarten niet vinden dus ook niet je standaards.

Bakken is mijn passie!!!

Re: Lange stok door het midden

Nou, die standaards zijn ook niet echt mooi, dus niet om ermee te showen :)
In ieder geval, bij deze heb ik hem o.a. gebruikt:
http://a8.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/251216_198993203479552_100001066206659_542804_4951967_n.jpg
De rozen ertussen moeten namelijk precies passen, en dat wordt lastig stapelen natuurlijk als ze al hard zijn.
Dus in zijn geheel vervoerd.

Ik heb inderdaad meerdere voeten en meerdere pinnen, dus ik kan ze onderling verwisselen. De maten zijn 20, 30, 40 en 50 cm en ik kan ze gewoon in de voet schroeven.
De voet is erg zwaar, dus de taart staat enorm stevig.
Ik boor ook eerst de cakeboards voor, en de pin is iets spitser aan de bovenkant dus als je de taart voorzichtig laat zakken kan dat prima.
Al weet ik niet hoe dat met biscuit werkt.... Hout geeft natuurlijk wat meer weerstand dan glad RVS, dus die slijp ik inderdaad soms ook aan de bovenkant.

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

Re: Lange stok door het midden

:thumb: geweldige taart zeg!! die rozen zijn ook echt super!

I never met a calorie I didn't like....

16

Re: Lange stok door het midden

Geweldig!  :Y

Dat is toch een TAART waard!

17

Re: Lange stok door het midden

ik smeer de houten stok altijd in met een beetje crisco, werkt prima.
Maar die standaards van Suuz lijken me ook wel erg prettig...mijn stiefvader eens lief aankijken denk ik  ;)

het hart neemt waar wat het oog niet kan zien. ( www.taartdesign.nl)

Re: Lange stok door het midden

Dames, sorry voor mijn late reactie! Ik had een meeloopdag om een baan te bemachtigen. Bedankt voor alle tips, hier heb ik zeker wat aan!

19

Re: Lange stok door het midden

@Suikertaartjes-Suuz: Gebruik je naast deze pin ook nog douwels om de taart te stutten?

Dat is toch een TAART waard!

Re: Lange stok door het midden

Uiteraard :)

@ Iris:
heb je de baan????

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

Re: Lange stok door het midden

Nou, dat weet ik nog niet. Gisteren was de vestigingsmanager er niet om mij te beoordelen, maar ik mocht of naar Zwolle rijden of in Drachten blijven en beoordeeld worden door de andere aanwezigen. Maar nu wil de vestigingsmanager eigenlijk dat ik nog een dag kom stage lopen (zonder dat ik daarvoor betaald krijg uiteraard). Dus gisteren ben ik daar voor nop geweest.

Ik vind het al heel wat dat je voor een baan als gastvrouw! (ik hoef echt alleen maar de klanten welkom te heten, koffie te geven met een eigen gebakken plak cake!) eerst twee gesprekken hebt, dan een stagedag, dan nog een gesprek met de directeur en daarna hoor je of je aangenomen bent.

Ik word vandaag nog gebeld door het hoofdkantoor en dan hoor ik wat er verder gaat gebeuren....

Re: Lange stok door het midden

Hmmmmm spannend!! En nogal lullig dat je voor niks bent gegaan!
Maar het zal wel een luxe bedoening zijn dan, gezien de sollicitatieprocedure. Ik zal voor je duimen :)

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

Re: Lange stok door het midden

Ja, een hele luxe bedoening: de keuken kampioen   :lol:

Re: Lange stok door het midden

Ohhhh ja daar ben ik ook ooit eens voor gevraagd. Inderdaad een aparte procedure :)

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

Re: Lange stok door het midden

Nou, dat is een ding dat zeker is... Ik heb nog nooit meegemaakt dat er zoveel werk wordt gemaakt van een sollicitatieprocedure!