Onderwerp: lemoncurd wie kan me helpen??
Ik ben bezig met de lemoncurd van het recept van hier op de forum..
heb nu de eieren erbij gedaan maar moet ik mijn schaal nog boven hete damp laten (aubain marie) of mag het daar al vanaf?
Je bent niet ingelogd. Inloggen of registreren.
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Bakken & Vullen » lemoncurd wie kan me helpen??
Log eerst in inloggen or registreren om te reageren
Ik ben bezig met de lemoncurd van het recept van hier op de forum..
heb nu de eieren erbij gedaan maar moet ik mijn schaal nog boven hete damp laten (aubain marie) of mag het daar al vanaf?
ik laat het altijd boven de hete damp staan tot het ingedikt is.
ik laat het altijd boven de hete damp staan tot het ingedikt is.
ooh dus je blijft niet roeren totdat ie dik word?
je moet m toch au bain marie roeren anders word t nooit dik?
ja dat weet ik niet, dat was ook mijn vraag.. ik heb m nu zoals sil zei boven de damp gelaten
je moet sowieso blijven roeren anders is de onderkant straks dik en klonterig omdat je ei te warm word en de bovenkant zacht
sil schreef:ik laat het altijd boven de hete damp staan tot het ingedikt is.
ooh dus je blijft niet roeren totdat ie dik word?
ja wel roeren,...sorry mijn fout...ik ging er van uit dat je wist dat je wel moest blijven roeren maar dat je wilde weten of dat au bain marie moest of niet.
Oh oke..
Ben al langer dan een kwartier aan het roeren maar het wil maar niet dik worden MISLUKT!!
Oh oke..
Ben al langer dan een kwartier aan het roeren maar het wil maar niet dik worden
MISLUKT!!
Ik heb dat ook gehad! Maar toen ik hem in de koelkast had gezet in een afgesloten bakje werd hij uit zichzelf toch dikker!
Misschien dat eens proberen mocht het echt niet dikker gaan worden ?
kan best lang duren...
taartjevanfaatje schreef:Oh oke..
Ben al langer dan een kwartier aan het roeren maar het wil maar niet dik worden
MISLUKT!!
Ik heb dat ook gehad! Maar toen ik hem in de koelkast had gezet in een afgesloten bakje werd hij uit zichzelf toch dikker!
Misschien dat eens proberen mocht het echt niet dikker gaan worden ?
Hmm bedankt voor de tip.. hij is nog steeds dun, wat heb ik dan verkeerd gedaan?
Ga m nu in de koeling zetten dan, hoop dat dat wel lukt..
Ik kan je niet vertellen wat je fout hebt gedaan.... Ik heb hem ook pas 1 x gemaakt! En bij mij was hij ook vrij dun vond ik maar toen hij in de koelkast stond werd hij vanzelf dikker! Uiteindelijk is hij zelfs erg dik geworden!
Misschien lukt dat bij jou ook wel ?
ik haal m gewoon bij de appie
Ik ook!
brenn schreef:ik haal m gewoon bij de appie
Ik ook!
dat deed ik ook totdat ik hem zelf een keer gemaakt had is echt zoveel lekkerder vind ik
en ook een stuk goedkoper
ik vind t zo leuk om te maken ondanks dat ik elke keer mn klauwen open rasp
Hahaha, wist niet eens dat ie te koop was..
Hij heeft heel de nacht in de koeling gezeten en heeft een dikke bovenlaagje gekregen maar daar onder isie nog superdun maar hij smaakt wel lkr
Kwestie van vaker proberen..
Bedankt voor jullie hulp
is ie wel warm genoeg geweest voordat je straks buikpijn hebt
kan best lang duren...
Inderdaad, kan behoorlijk lang duren
Edit:
Je moet au bain marie blijven roeren tot een klodder van het mengsel even bovenop de rest blijft liggen.
Ik maak hem op de laagste stand van mijn kookvuur (inductie). Geen au bain marie dus... Nog geen problemen mee gehad. Maar het kan makkelijk 15 minuten duren hoor...
Maar je mengsel moet wel aan een bepaalde temp. komen om in te dikken, zou daar het probleem niet liggen?
Kookt je water van je bain marie wel?
de reden waarom je t beter niet op direct vuur kan zetten is dat t dan te snel kan gaan en je eieren kunnen gaan stollen, dan krijg je harde stukjes
Citroenomelet!!
yuck!!
de reden waarom je t beter niet op direct vuur kan zetten is dat t dan te snel kan gaan en je eieren kunnen gaan stollen, dan krijg je harde stukjes
Ja weet ik, maar op een inductievuur op zeer lage stand en met een kookpot met dikke bodem heb je dit probleem niet... Afin ik heb dat probleem toch niet.
Ik maak ook mijn sabayon zo...
relaxed dat t goed gaat inductie is volgens mij idd een stuk "milder" dan gas...
Log eerst in inloggen or registreren om te reageren
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Bakken & Vullen » lemoncurd wie kan me helpen??
Powered by PunBB, supported by Informer Technologies, Inc.