Hoi,
Dit recept heb ik in de opleiding patisserie geleerd, het werkt erg goed:
Ganache is heel makkelijk zelf te maken en smaakt erg lekker in je taart. Je kunt het ook over je (marsepeinen) taart gieten en dan zo op laten drogen, daarna wel in de koelkast bewaren. Heel erg lekker! Denk er dan wel om dat je een heel dun laagje marsepein gebruikt, en de marsepein kan dan ongekleurd worden gebruikt, er gaat immers ganache overheen. Dus je ziet het toch niet. Wat wel leuk is dan, is om je biscuitlaag een kleurtje te geven: gooi een paar druppels kleurstof door je beslag (moscovisch deeg) en mix dit op de gebruikelijke manier. Hierdoor krijgt je taartkapsel een vrolijk kleurtje.
Voor een glanslaag over je taart: 1 deel slagroom en 3 delen witte chocolade, eventueel kun je met een cornetje met bruine chocolade een leuk figuurtje op je taart spuiten.
Voor een lichte vulling: 1 deel slagroom en 1 deel chocolade: Slagroom verwarmen in een pan, als het kookt van de warmtebron afhalen. Daarna de callets (bijv. van Callebout) toevoegen en alles goed doorroeren. Dit mengsel heet ganache.
Als het nog warm is, over je taart gieten en kun je dit met een paletmes glad strijken.
Dus niet wachten totdat het koud is, maar als de genache nog net warm is over je taart gieten. Het beste is om dan je taart op een rooster te zetten met daaronder een glazen plaat. Ik gebruik hier voor altijd het rooster van de combi-oven. Er komen namelijk wel wat druppels vanaf. Wat er op je taart blijft zitt4en kun je glad strijken met een paletmes. Daarna je taart in de koelkast zetten en als de ganache hard is geworden, even nastrijken met een warm paletmes.