Hoi hoi,
Ik vind dit een heeeeerlijk recept! Wel een zware cake ( geen biscuit) maar echt deze smelt op je tong
Het recept komt vanaf de ingezonden recepten, topic chocolade mud cake.
Ik heb er laatst cupcakes mee gebakken deze gevuld met bc extra ( zie recpten/ vullingen) met stukjes kers erdoor en een toef bc extra bovenop... mmmmmmm
Hij is echt stevig dus ook goed in vorm te snijden.
In het topic staan veel reacties en ook verschillende vullingen dus even kijken zou ik zeggen!
Succes en smulze
Ook zin in zo'n diep-donkerbruine, bijna zwarte chocoladecake, die van binnen een beetje zacht is? Hierbij het recept:
150 gr pure chocolade
250 gr roomboter
240 ml melk
440 gr suiker
2 grote eieren
80 ml whiskey (evt te vervangen door rum of sherry/ koffie of sinaasappelsap)
80 gr zelfrijzend bakmeel
120 gr bloem
100 gr cacao
Verwarm de oven voor op 160 graden. Verwarm de melk met de suiker (het mag niet koken!). Voeg de boter toe. Als de boter gesmolten is, voeg dan de in stukjes gebroken chocolade toe. Neem van het vuur af zodra de chocolade bijna gesmolten is, roer tot de chocolade is opgelost. Laat 1 minuten rusten. Vet een 20 cm vorm in en bekleed de randen met bakpapier, zodat het bakpapier erbovenuit steekt. Zeef de bloem en het bakmeel met de cacao. Voeg de eieren en de whiskey aan het vloeibare mengsel toe. Meng nu het vloeibare mengsel met het bloemmengsel. In de vorm gieten.
Let wel op, omdat het beslag vrij vloeibaar is kan een springvorm gaan lekken dus op de bakplaat bakken. De cake moet 60-70 minuten bakken, maar het kan (veel) langer duren. Zorgvuldig controleren of een sateprikker er weer schoon en droog uitkomt. De mijne bleek net pas na 2 uur gaar...
Hij schijnt nog lekkerder te zijn als je hem (goed ingepakt in plastic folie) een nachtje in de vriezer stopt. Langer mag ook!
Groetjes, Jozien.
PS: Ik heb hem inmiddels geproefd.....Heeeeerlijk, chocobom deluxe...wel machtig dus ook!