Onderwerp: slagroom opkloppen (beetje spoed)
Hallo,
Ben ik weer.
Ik heb weer een vraagje.
Ik wil chocomousse maken maar krijg de slagroom niet opgeklopt.
Hij blijft dun.
Wie kan me hier mee helpen .
Je bent niet ingelogd. Inloggen of registreren.
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Bakken & Vullen » slagroom opkloppen (beetje spoed)
Pagina's 1
Log eerst in inloggen or registreren om te reageren
Hallo,
Ben ik weer.
Ik heb weer een vraagje.
Ik wil chocomousse maken maar krijg de slagroom niet opgeklopt.
Hij blijft dun.
Wie kan me hier mee helpen .
Heb vrijdag precies hetzelfde probleem gehad! Maar dan met tobleronemousse...
Heb er klop-fix doorheen gedaan en een beker al geklopte slagroom, moet zeggen is helemaal goed gekomen! Werd goed stijf!
Andere optie, helemaal over nieuw beginnen??
Heb je klopfix gebruikt en is je slagroom ijskoud?
Ik heb geen klopfix.
En heb net nieuwe gehaalt en staat nu in de koelkast.
Ik heb van die mix voor chocolade bavera(of zo iets)
En er moest water en slagroom doorheen verder niks
wat heb je voor slagroom, verse of houdbare?
houdbare wordt bij mij ook altijd minder goed stijf namelijk....
Ik heb altijd houdbare slagroom van friesche vlag, geen enkel probleem
Inderdaad zorgen dat je slagroom koud is en de kom en garde vetvrij.
Succes!
Het komt uit een pakje.
Ik heb het bij de lidl gehaalt.
Het staat nu in de koelkast dus straks nog maar eens probren.
Zorg dat je kom en garde echt goed vetvrij zijn, eventueel nog extra afdoen met citroensap.
Wanneer je materiaal namelijk niet goed vetvrij is krijg je de slagroom onmogelijk stijf.
Ook inderdaad er voor zorgen dat de slagroom goed koud is en om hem stijf te houden klopfix tijdens of voor het kloppen erbij doen.
Succes!
Misschien nog een domme vraag moet ik dat mixe met de handmixer of garde
Zorg dat je kom en garde echt goed vetvrij zijn, eventueel nog extra afdoen met citroensap.
Wanneer je materiaal namelijk niet goed vetvrij is krijg je de slagroom onmogelijk stijf.
Dat geldt alleen bij eiwitten. Slagroom bestaat namelijk zelf al uit een hoop vet!
Misschien nog een domme vraag moet ik dat mixe met de handmixer of garde
Met de handmixer . Anders heb je geen armen meer over, als het al lukt........
Je kunt beter de slagroom + chocola een nachtje in de koeling zetten. Dan is de slagroom koud genoeg om goed te kunnen kloppen. Zeg ik uit ervaring .
Ik heb ook gelezen, hier op het forum, dat de Lidl slagroom niet goed op te kloppen is....
Ik klop het regelmatig met de hand, is best te doen hoor
En een vetvrije kom is toch echt noodzakelijk voor slagroom hoor! Niet alle vetmoleculen zijn hetzelfde, en de moleculen van slagroom kun je zien als bolletjes. Die moeten dan gezamelijk wat luchtbelletjes vasthouden. Dat lukt niet als er bijvoorbeeld vet van eigeel, boter, margarine oid in de kom zit.
ik had een klasgenootje die laatst stoer moest doen en op de hand wilde kloppen maar die vond t niet zo grappig
Is het vetpercentage van je room hoog genoeg? Light room is ook niet op te kloppen...
Met de hand opkloppen alleen als je goed getrainde armspieren hebt
Pagina's 1
Log eerst in inloggen or registreren om te reageren
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Bakken & Vullen » slagroom opkloppen (beetje spoed)
Powered by PunBB, supported by Informer Technologies, Inc.