1

Onderwerp: slagroom opkloppen (beetje spoed)

Hallo,

Ben ik weer.
Ik heb weer een vraagje.

Ik wil chocomousse maken maar krijg de slagroom niet opgeklopt.
Hij blijft dun.

Wie kan me hier mee helpen .

Re: slagroom opkloppen (beetje spoed)

Heb vrijdag precies hetzelfde probleem gehad! Maar dan met tobleronemousse...
Heb er klop-fix doorheen gedaan en een beker al geklopte slagroom, moet zeggen is helemaal goed gekomen! Werd goed stijf!
Andere optie, helemaal over nieuw beginnen?? :(

3

Re: slagroom opkloppen (beetje spoed)

Heb je klopfix gebruikt en is je slagroom ijskoud?

Jacqueline

4

Re: slagroom opkloppen (beetje spoed)

Ik heb geen klopfix.
En heb net nieuwe gehaalt en staat nu in de koelkast.
Ik heb van die mix voor chocolade bavera(of zo iets)
En er moest water en slagroom doorheen verder niks

5

Re: slagroom opkloppen (beetje spoed)

wat heb je voor slagroom, verse of houdbare?

houdbare wordt bij mij ook altijd minder goed stijf namelijk....

there is a thin woman inside me, trying to get out,  i usualy shut her up with chocolate!

Re: slagroom opkloppen (beetje spoed)

Ik heb altijd houdbare slagroom van friesche vlag, geen enkel probleem :)
Inderdaad zorgen dat je slagroom koud is en de kom en garde vetvrij.
Succes!

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

7

Re: slagroom opkloppen (beetje spoed)

Het komt uit een pakje.
Ik heb het bij de lidl gehaalt.
Het staat nu in de koelkast dus straks nog maar eens probren.

Re: slagroom opkloppen (beetje spoed)

Zorg dat je kom en garde echt goed vetvrij zijn, eventueel nog extra afdoen met citroensap.
Wanneer je materiaal namelijk niet goed vetvrij is krijg je de slagroom onmogelijk stijf.

Ook inderdaad er voor zorgen dat de slagroom goed koud is en om hem stijf te houden klopfix tijdens of voor het kloppen erbij doen.

Succes!

Gr. Lies(beth)
Omdat er iedere dag wel iets te vieren valt is er dus altijd een reden voor TAART! www.zininTAART.com

9

Re: slagroom opkloppen (beetje spoed)

Misschien nog een domme vraag moet ik dat mixe met de handmixer of garde

10

Re: slagroom opkloppen (beetje spoed)

Taarterataaa...! schreef:

Zorg dat je kom en garde echt goed vetvrij zijn, eventueel nog extra afdoen met citroensap.
Wanneer je materiaal namelijk niet goed vetvrij is krijg je de slagroom onmogelijk stijf.

Dat geldt alleen bij eiwitten. Slagroom bestaat namelijk zelf al uit een hoop vet!

11

Re: slagroom opkloppen (beetje spoed)

tanja82 schreef:

Misschien nog een domme vraag moet ik dat mixe met de handmixer of garde

Met de handmixer  :Y . Anders heb je geen armen meer over, als het al lukt........

Je kunt beter de slagroom + chocola een nachtje in de koeling zetten. Dan is de slagroom koud genoeg om goed te kunnen kloppen. Zeg ik uit ervaring  :rolleyes: .
Ik heb ook gelezen, hier op het forum, dat de Lidl slagroom niet goed op te kloppen is....

Re: slagroom opkloppen (beetje spoed)

Ik klop het regelmatig met de hand, is best te doen hoor :)
En een vetvrije kom is toch echt noodzakelijk voor slagroom hoor! Niet alle vetmoleculen zijn hetzelfde, en de moleculen van slagroom kun je zien als bolletjes. Die moeten dan gezamelijk wat luchtbelletjes vasthouden. Dat lukt niet als er bijvoorbeeld vet van eigeel, boter, margarine oid in de kom zit.

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

13

Re: slagroom opkloppen (beetje spoed)

ik had een klasgenootje die laatst stoer moest doen en op de hand wilde kloppen maar die vond t niet zo grappig ;)

14

Re: slagroom opkloppen (beetje spoed)

Is het vetpercentage van je room hoog genoeg?  Light room is ook niet op te kloppen...

Met de hand opkloppen alleen als je goed getrainde armspieren hebt  :D

Groetjes, Myriam