Onderwerp: Bruids-stapeltaart die instortte
Vorige maand mocht ik voor het eerst een bruidstaart maken. De bruid in kwestie wilde graag een stapeltaart.
Nog nooit gedaan ( was misschien ook niet slim om mee te proberen)
Maar na veel lezen toch aan de slag gegaan.
3 lagen, 25cm, 15cm en 7cm.
vulling botercreme, jam en chocoladeslagroom.
tussen iedere laag een kartonnetje en in onderste 2 taartjes chocosticks( ongeveer 8+6stuks) ter versteving.
na afsmeren, bekleden en decoreren ging mijn kunstwerk in de koeling want het was wat warm buiten.
Na uurtje... grote paniek want heel de taart zakte in elkaar en vulling bolde helemaal op achter marsepein.
Helaas was hij niet meer te redden en ging hij regelrecht kliko in.
En uiteindelijk maar een enkele taart gemaakt met cc-tjes.
Ze waren er erg blij mee, maar ik minder omdat ik natuurlijk weet hoeveel mooier de andere was.
Maar het blijft spoken... wat heb ik verkeerd gedaan???