1

Onderwerp: Ganache om mee af te smeren

Is dat in dezelfde verhouding als ganache om een taart mee te overgieten?

(die in de receptenlijst staat van de site)?

.. Want taart kan altijd!!

Re: Ganache om mee af te smeren

Kijk even op YouTube naar de filmpjes van cakes by Michelle.
Die tip stond laatst op het forum en inderdaad erg leerzaam!

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

3

Re: Ganache om mee af te smeren

Ja heb ik gezien, weet nu ook hoe het moet :D
Alleen werd niet zo wijs uit het recept dat ze vertelde aan het begin  :o

.. Want taart kan altijd!!

Re: Ganache om mee af te smeren

Puur was 1:2 geloof ik dus 100 ml slagroom, 200 Gr. Chocolade met 70 procent cacao geloof ik.

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

5

Re: Ganache om mee af te smeren

Suikertaartjes-Suuz schreef:

Puur was 1:2 geloof ik dus 100 ml slagroom, 200 Gr. Chocolade met 70 procent cacao geloof ik.

:Y  en bij witte chocola 1:3

I eat, sleep and breathe cakes!
Kijk voor mijn taarten en workshops op  www.Kataartjes.nl

6

Re: Ganache om mee af te smeren

Dank jullie wel!!!

.. Want taart kan altijd!!

Re: Ganache om mee af te smeren

Neem dan niet de goedkope witte chocola trouwens, want is meestal iets met cacaofantasie ipv cacaoboter.
En de slagroom van haar was fleuretteroom, dus met 35% vet, maar gewone room kan ook wel hoor.

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

8

Re: Ganache om mee af te smeren

Wederom, bedankt!, het zag er zooo enorm strak uit, dat moet ik ook proberen :D

.. Want taart kan altijd!!

9

Re: Ganache om mee af te smeren

Ik lees even mee en heb meteen een vraagje...

Kan je een taart die afgesmeerd is met ganache buiten de koelkast bewaren? Ik heb wel eens gelezen dat je room heet genoeg geweest moet zijn, maar is dat bij ganache heet genoeg?

Laat de moed niet zakken!
Met een appel en een ei kun je al bijna een taart bakken!!

10

Re: Ganache om mee af te smeren

en is 't recept genoeg om een taart mee af te smeren? in 'n boek van mij, staat een recept voor alleen al chocolade waar je 1,2 kg chocolade voor nodig hebt...:S!! en dat is iets meer dan wat op de site hier in 't recept staat :P

bakthuys.blogspot.com

11

Re: Ganache om mee af te smeren

grrr...:S ik maak nu voor de 3e keer ganache... de 1e keer PERFECT gelukt.. de 2e..ging gewoon niet stollen.. ik dacht dat het aan mijn verhoudingen lag, dus ik heb nu Veeel meer witte choco erin gegooid.. maar nu stolt hij weer niet.. hij staat al sinds 15.00 uur in de koelkast.. en is gewoon nog vloeibaar..:(:( wat doe ik verkeeerd??

mijn moeder zij dat als je schaal enigzins vettig is geweest waarin je m doet je de slagroom nooit meer opgeklopt krijgt, en hij ook niet opzal stijven..Pfff...

HELP? :o

Re: Ganache om mee af te smeren

Dat geldt alleen als je de slagroom wilt opkloppen :)

Wat voor witte choco heb je gebruikt?
Ik heb het eens met de callets van Callebaut gemaakt, daar moest ook echt 1:3/5 in! Het heeft te maken met het vetgehalte in de slagroom en de soort chocola die je gebruikt. Die standaardmaten zijn dus geen vuistregel.
Bij puur maakt het niet heel veel uit of je 30 of 35 % gebruikt, bij wit wel.

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/