spierings schreef:lune schreef:Plaatjes van marsepein kan je heeel lang vantevoren maken, (kijk naar de t.h.t. datum op je marsepein) dus begin maar alvast
dinsdag kapsel bakken en of een nachtje in de vriezer of gewoon in een pedaalemmerzak bewaren en woensdag vullingen en de rest afmaken.
oke super bedankt kan ik de taart dan ook een vrijdag nog eten?
Ja hoor (beetje afhankelijk van de vulling)
Als je de (aangesneden) taart terug in de koelkast zet zorg dan wel dat je het aangesneden stuk afdekt met huishoudfolie, anders droogt hij uit in de koelkast (zolang alles met marsepein bedekt is heb je daar geen last van)
Je puzzelplaatje op een plastic insteekmapje maken, afdekken met huishoudfolie en vlak voordat je m op de taart wil doen ff 5 tot 10 minutjes in de vriezer leggen. (zonder het folie)
Dan haal je m eruit, maakt m met een klein palletmesje los van het plastic mapje en omdat hij bevroren is kan je m zo op de taart leggen.
Hij gaat wel een beetje zweten (en zweet gelijk vast aan je taart dus je hoeft niets te gebruiken om m vast te maken) maar dat droogt weer prima op (zolang je er gewoon vanaf blijft )
Alles goed???? nee 3 fout