Onderwerp: Recept mokkataart
Je bakt een biscuit in een springvorm van 24 cm doorsnee.
Je snijdt de taart 1 keer door en:
Dan vul je hem met Mokkacreme au beurre. Hiervoor heb je nodig:
200 gr bij voorkeur roomboter
100 gr gezeefde poedersuiker
2 zakjes vanillesuiker
4 eetlepels sterk koffie extract of 1,5 eetlepel oploskoffie opgelost in
4 eetlepels warm water.
Ik heb Senseo extra dark roast gebruikt, 2 pads gebruiken en dan het knopje voor 1 kop indrukken. Lekker sterk dus. Oploskoffie heb ik nooit in huis.
De taart rondom afsmeren met de mokkacreme.
De bovenkant van de taart lekker royaal afsmeren met mokkaglazuur.
Hiervoor heb je nodig:
100 gr gezeefde poedersuiker
1,5 eetlepel oploskoffie
3 theelepels water
Hiervan een glazuur maken.
In het recept hadden ze de zijkant door de hagelslag gehaald, op ieder rozetje mokka een halve walnoot.
In plaats van hagelslag heb ik nougatine gebruikt. Vind ik in combinatie met de mokka lekkerder.
Alleen twijfel ik nu wel.
Donderdag ben ik jarig. Ik ga een appeltaart maken, ook ontzettend lekker, en dan nog een taart.
Slagroomtaart met verse aardbeien als vulling en bovenop of een mokkataart. Tussen deze twee kan ik nog niet kiezen.