1

Onderwerp: i'm in trouble....eiwit vrije kapsel mislukt (HELP)

De titel zegt het al, ik moet voor morgen ochtend een eiwit vrij taartje maken, ben al de hele dag aan het proberen, maar het wilgewoon NIET lukken (de foto's van de 1e ontplofte volgen nog..haha)

Ja. ik kan nog lachen....................maar dat duurt niet lang meer.

Ik heb al een recept van hier gebruik (gevonden met de zoekfunctie) helaas is die ontploft

Daarna nog 1 op youtube gevonden....maar helaas deze wordt niet gaar.

Dus al iemand de gouden tip heeft.....ik wacht er met smart op, want ik heb anders echt een probleem

groetjes karin

Re: i'm in trouble....eiwit vrije kapsel mislukt (HELP)

Sorry, ik kan je niet helpen! Is het ondertussen al gelukt?

3

Re: i'm in trouble....eiwit vrije kapsel mislukt (HELP)

Deze 2 gebruik ik altijd en die lukken altijd. (bij mij  ;) )
Cake zonder eieren
225gramzelfrijzendbakmeel
50gramcustardpoeder
2zakjesvanillesuiker
225gramwittebasterdsuiker
225gramboter
1dl.melk
snuf zout

Doe (gezeefd) bakmeel met custardpoeder, vanille(suiker) zout en basterdsuiker, in de mengkom vandekeukenmachineenlaatevendraaien.
Smelt de boter en klop de melk erdoor, laat de machine langzaam draaien en voeg dit mengsel toe aan het mengsel in de keukenmachine, laat draaien tot alles goed gemengd is.
Doe het beslag over in een ingevette cakevorm en bak de cake ca. 5 kwartier in een oven van 170°C.

Variaties hierop:
Laat 1 zakje vanillesuiker en de custardpoeder weg, het is zoet genoeg!
Verhoog het zelfrijzend bakmeel naar 300 gram als je de custardpoeder en 1 zakje vanillesuiker weglaat!
Vervang de melk door Spa Rood, vanwege de 'bubbels' wordt het luchtiger!
De melk kan ook vervangen worden bij een koemelkallergie door sojamelk, rijstemelk of Opvolgmelkvoorkleinekinderen,zoalsNutramigen.
Gebruik het voor kleine cakjes...pas dan wel de baktijd aan, om de 10 min even 'prikken'!
Voegstukjesappeltoevoorappelcake,en rozijntjes/appel/kaneel voor 'appeltaart'...enzovoort!!



De taart/cake315grambloem
11/2zakjebakpoeder
45gramcustardpoeder
2zakjesvanillesuiker
225gramwittebasterdsuiker
150gramplantaardigemargarine
3 dl water (300 ml)

Meng de droge bestanddelen door elkaar maak een kuiltje in het midden.
Smelt de boter schenk het water erbij en giet dit in het kuiltje.
5 minuten mixen en het beslag meteen over doen in je ingevette en met bloem bestoven bakblik.
Ik zou hiervoor een ronde vorm van 22cm gebruiken of een gewone cake vorm.
1 uur en 15 minuten bakken op 180 graden oven tussentijds niet openen de cake is gaar als je prikker er schoon uitkomt.

Joyce
Beter 1 taart in de mond dan 10 op de grond :) ! https://www.facebook.com/lekkersvansjois

4

Re: i'm in trouble....eiwit vrije kapsel mislukt (HELP)

Hoera het is gelukt.................rond 2 uur vanacht het ei vrije taartje (gelukkig maar een klein meppertje voor de jarige van 1) eindelijk gelukt.
Ik heb wel 4 verschillende recepten gebruikt, ook die van jou Joyce.....maar helaas wilde die bij mij echt niet lukken, hij werd niet gaar :nooo .......
Ook nog een van een vegetarisch forum met daarin banaan (wat mooi uitkwam want het moest toch een bananentaartje worden, helaas was bij deze de bovenkant keihard en de rest een vieze kleffe brij.

Rond 1.00 uur vanacht had mijn man (die mij eigenlijk heel vaak helpt met de taarten....zo fijn) een helder moment en heeft een eigen mix gemaakt...................en HOERA GELUKT......en het smaakte nog lekker ook.
Nu vragen jullie je natuurlijk af wat hij heeft gebruikt, ik weet het effe niet :/  maar ik ga het aan hem vragen en dan zet ik het vanavond hier nog even neer.

Joyce, bedankt dat je het nog voor mij hebt neergezet.

Mijn recept volgt( oh nee....sorry....mijn man zijn recept....ere wie ere toekomt :Y  :) )

groetjes karin