1

Onderwerp: vraagje: Geen suiker als zand maar wat dan?

Ik wil over ong. 2 weken een strandtaart voor mijn collega's maken. Ik bedacht dat ik daar (natuurlijk) 'zand' op wil doen maar als ik licht bruine basterdsuiker gebruik lijkt het me weer zo zoet worden.

Zou ik bijv. kokos kunnen malen met een staafmixer o.i.d. zodat het fijn wordt en dat kleuren? Of heeft iemand  een betere tip?

Alvast bedankt voor jullie reacties / hulp e.d.

Je vindt mijn taarten ook op Facebook: https://www.facebook.com/bakkriebels/
Wat meer lezen bij mijn baksels? http://bakkriebels.nl/

2 Laatst bewerkt door Biancatjuh (29-06-2011 19:34)

Re: vraagje: Geen suiker als zand maar wat dan?

Ik heb toevallig gisteren op zandtaarten gezocht en ik vondt iemand die een mooie bruidstaart had gemaakt thema zandkasteel.
Ze had eerst fondant gedaan en dan opnieuw afgesmeerd en daarop gemalen theebiscuitjeseen paar bastogne koeken en witte bastersuiker geplakt.

Het zag er prachtig uit.
Als je hier even zoekt bij zandkasteel bruids-en stapeltaarten zul je hem vast vinden.

Suc6

Groetjes Bianca

3

Re: vraagje: Geen suiker als zand maar wat dan?

Ik heb een keer van die witte chocolade hagel (die xl) gemalen en dat gebruikt als zand. Wel op een slagroomtaart overigens, maar het zag er erg leuk uit en smaakt ook nog eens lekker

Ik wens iedereen hele fijne feestdagen en een goed 2012!!

4 Laatst bewerkt door emmy635 (29-06-2011 19:41)

Re: vraagje: Geen suiker als zand maar wat dan?

Gemalen lange fingers heb ik een keer gebruikt
op de volgende taart

http://www.deleukstetaarten.nl/forum/vi … p?id=97016

groetjes emmy
u kunt al mijn taarten bekijken op www.emmy635.mijnalbum.nl

5

Re: vraagje: Geen suiker als zand maar wat dan?

Meiden: Bedankt! Ik ga even verzinnen welke het gaat worden maar jullie tips zijn beter dan de kokos.

Je vindt mijn taarten ook op Facebook: https://www.facebook.com/bakkriebels/
Wat meer lezen bij mijn baksels? http://bakkriebels.nl/

6

Re: vraagje: Geen suiker als zand maar wat dan?

Zandkoekjes fijn malen

Ik bak in een 4-oven AGA,
Aga gebruikers groep: https://www.facebook.com/groups/715038115222711/

7

Re: vraagje: Geen suiker als zand maar wat dan?

als ik een taart heb met bv  bastognecrème, dan gebruik ik ook bastogne als zand...

Groetjes, Dorothea.

Re: vraagje: Geen suiker als zand maar wat dan?

gewoon restjes biscuit vermalen... Op mijn site staat een vb bij de 3d taarten: zie de verlovingskoffer in het zand..

Suc6!!!

9

Re: vraagje: Geen suiker als zand maar wat dan?

Zakje mix voor taartbodemdeeg van dr oetker

10

Re: vraagje: Geen suiker als zand maar wat dan?

Ik heb laatst jode koeken gebruikt.. choc. biscuit met choc. slagroom en werthers original vulling en dan jode koeken als zand, het smaakte echt heeeerrrlijkkk!   :9