Onderwerp: Hoe blijft mijn bal in een mooie "ronde" bal
De titel spreekt al voor zich
want wa ik bij de meeste zie is dat ze een mooie bal hebben,
maar... dat 't dan wa plat ligt vanonder,komt dit door de zachte biscuit of ...??
Grt
Je bent niet ingelogd. Inloggen of registreren.
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Taartdecoratie algemeen » Hoe blijft mijn bal in een mooie "ronde" bal
Pagina's 1
Log eerst in inloggen or registreren om te reageren
De titel spreekt al voor zich
want wa ik bij de meeste zie is dat ze een mooie bal hebben,
maar... dat 't dan wa plat ligt vanonder,komt dit door de zachte biscuit of ...??
Grt
ik snap niet wat je bedoelt?
de meesten maken een halve bal, en geen hele.
Als je bakt in 2 blanda's of schaaltjes die je vervolgens weer op elkaar zet, heb een een plat kantje (boven en onder) dat je aan de bovenkant kunt wegwerken met wat bc.
Is dit het antwoord op je vraag of bedoel je toch nog wat anders?
Als je een hele bal maakt van 2 halve, dan wordt de onderkant inderdaad wel een beetje plat ! Daarom zou ik een hele bal nooit van biscuit maken maar van cake of in ieder geval dan de onderste helft van cake.
Maar een beetje platte onderkant verdoezel je eenvoudig met wat knoflookpersgras of bijvoorbeeld de clubsjaal!
Als je bakt in 2 blanda's of schaaltjes die je vervolgens weer op elkaar zet, heb een een plat kantje (boven en onder) dat je aan de bovenkant kunt wegwerken met wat bc.
Is dit het antwoord op je vraag of bedoel je toch nog wat anders?
Thanx voor je reactie ,maar de reactie van Tom poes dat was het wat ik bedoelde;
En wat is bc?
Als je een hele bal maakt van 2 halve, dan wordt de onderkant inderdaad wel een beetje plat
! Daarom zou ik een hele bal nooit van biscuit maken maar van cake of in ieder geval dan de onderste helft van cake.
Maar een beetje platte onderkant verdoezel je eenvoudig met wat knoflookpersgras of bijvoorbeeld de clubsjaal!
thanx Tom Poes, kzal 't zeker zo eens proberen
de cake bestel je die dan ,of maak je die zelf?
Grt
ik snap niet wat je bedoelt?
de meesten maken een halve bal, en geen hele.
kheb toch een" hele bal" tegengekomen
Tom Poes schreef:Als je een hele bal maakt van 2 halve, dan wordt de onderkant inderdaad wel een beetje plat
! Daarom zou ik een hele bal nooit van biscuit maken maar van cake of in ieder geval dan de onderste helft van cake.
Maar een beetje platte onderkant verdoezel je eenvoudig met wat knoflookpersgras of bijvoorbeeld de clubsjaal!thanx Tom Poes, kzal 't zeker zo eens proberen
![]()
de cake bestel je die dan ,of maak je die zelf?Grt
Nee die bak je zelf in het schaaltje waar je het over had in je andere topic over de vlakjes van de voetbal. Die van 16 cm toch?
BC is overigens BoterCreme
taartenprinsesje schreef:ik snap niet wat je bedoelt?
de meesten maken een halve bal, en geen hele.
kheb toch een" hele bal"
tegengekomen
Bal als in zo een of groter?
Sommigen worden ook niet van cake gemaakt, maar van piepschuim (dummie).
Maar al bij al heeft Tom Poes gelijk. geen biscuit maar cake en (mocht je geen bak-balvorm hebben, 2 blandavormen.
NOUR schreef:taartenprinsesje schreef:ik snap niet wat je bedoelt?
de meesten maken een halve bal, en geen hele.
kheb toch een" hele bal"
tegengekomen
Bal als in zo een of groter?
Sommigen worden ook niet van cake gemaakt, maar van piepschuim (dummie).
Maar al bij al heeft Tom Poes gelijk. geen biscuit maar cake en (mocht je geen bak-balvorm hebben, 2 blandavormen.
Amai als 't echt van piepschuim zou gemaakt zijn ist zonden van de verspilling van de fondant of marsepein die ze der over hebben gedaan !
Kheb n bak-balvorm.
Deze heb ik gemaakt van 2 halve bollen gebakken in de 12cm blanda schaaltjes. Ik heb ze wel allebei van cake gemaakt
Het is wel heel handig om er iets onder te doen om hem rechtop te laten staan (zoals ik het rode bloed heb gebruikt). Maar dat kan vast ook wat gras zijn voor een voetbal.
Die kerstbal had ik gemaakt van cake met rumbotercrème
Maar een dummie heb ik deze week gemaakt. Staat bij mij op de kast.
Een kleine koets (10cm doorsnede maar)
Morgen ga ik ze op een taartje zetten voor het dochtertje van mijn hartsvriendin van 20j geleden.
Met een bal-bakvorm zou het naar het schijnt makkelijker gaan dan met 2 blandavormpjes, maar ik heb enkel de blanda'tjes
Amai als 't echt van piepschuim zou gemaakt zijn ist zonden van de verspilling van de fondant of marsepein die ze der over hebben gedaan
!
Kheb n bak-balvorm.
waarom zou dat zonde zijn, dan kunnen ze het van de taart afhalen en op de kast bewaren om er naar te kijken...
Die kerstbal had ik gemaakt van cake met rumbotercrème
![]()
Maar een dummie heb ik deze week gemaakt. Staat bij mij op de kast.
Een kleine koets (10cm doorsnede maar)
Morgen ga ik ze op een taartje zetten voor het dochtertje van mijn hartsvriendin van 20j geleden.Met een bal-bakvorm zou het naar het schijnt makkelijker gaan dan met 2 blandavormpjes, maar ik heb enkel de blanda'tjes
Oooh leuk dat zou ik wel heel graag willen zien
Oooh leuk dat zou ik wel heel graag willen zien
dank je
heb het er net opgezet
http://www.deleukstetaarten.nl/forum/vi … ?id=155216
De jouwe al af? pics tonen he? (ik ben niet nieuwsgierig, ik wil gewoon alles weten. Ik ben léérgierig )
NOUR schreef:Oooh leuk dat zou ik wel heel graag willen zien
dank je
![]()
heb het er net opgezet
http://www.deleukstetaarten.nl/forum/vi … ?id=155216De jouwe al af? pics tonen he? (ik ben niet nieuwsgierig, ik wil gewoon alles weten. Ik ben léérgierig
)
WAUW is echt heel goed gedaan( dus bol is geen cake dan ?)
Hahaha,neen nog niet maar gaat 't er dan zeer nog opzetten voor jullie meningen Ik ben ook al een jaar en bezig en ben meer dan leergierig geworden
Overal waar ik paseer bij bakkers pik ik ideeen op
Pagina's 1
Log eerst in inloggen or registreren om te reageren
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Taartdecoratie algemeen » Hoe blijft mijn bal in een mooie "ronde" bal
Powered by PunBB, supported by Informer Technologies, Inc.