1

Onderwerp: Hoe blijft mijn bal in een mooie "ronde" bal

De titel spreekt al voor zich :D
want wa ik bij de meeste zie is dat ze een mooie bal hebben,
maar... dat 't dan wa plat ligt vanonder,komt dit door de zachte biscuit of ...??

Grt

Re: Hoe blijft mijn bal in een mooie "ronde" bal

ik snap niet wat je bedoelt?

de meesten maken een halve bal, en geen hele.

I never met a calorie I didn't like....

3

Re: Hoe blijft mijn bal in een mooie "ronde" bal

Als je bakt in 2 blanda's of schaaltjes die je vervolgens weer op elkaar zet, heb een een plat kantje (boven en onder) dat je aan de bovenkant kunt wegwerken met wat bc.
Is dit het antwoord op je vraag of bedoel je toch nog wat anders?

Dat is toch een TAART waard!

4

Re: Hoe blijft mijn bal in een mooie "ronde" bal

Als je een hele bal maakt van 2 halve, dan wordt de onderkant inderdaad wel een beetje plat :Y! Daarom zou ik een hele bal nooit van biscuit maken maar van cake of in ieder geval dan de onderste helft van cake.
Maar een beetje platte onderkant verdoezel je eenvoudig met wat knoflookpersgras of bijvoorbeeld de clubsjaal!

Tot taarts, Yvonne
Mijn lijfspreuk: "ik blink in niks uit, maar ik kan een heleboel een beetje!"

5

Re: Hoe blijft mijn bal in een mooie "ronde" bal

@ppeltje schreef:

Als je bakt in 2 blanda's of schaaltjes die je vervolgens weer op elkaar zet, heb een een plat kantje (boven en onder) dat je aan de bovenkant kunt wegwerken met wat bc.
Is dit het antwoord op je vraag of bedoel je toch nog wat anders?

Thanx voor je reactie ;) ,maar de reactie van Tom poes dat was het wat ik bedoelde;

En wat is bc? :D

6

Re: Hoe blijft mijn bal in een mooie "ronde" bal

Tom Poes schreef:

Als je een hele bal maakt van 2 halve, dan wordt de onderkant inderdaad wel een beetje plat :Y! Daarom zou ik een hele bal nooit van biscuit maken maar van cake of in ieder geval dan de onderste helft van cake.
Maar een beetje platte onderkant verdoezel je eenvoudig met wat knoflookpersgras of bijvoorbeeld de clubsjaal!

thanx Tom Poes, kzal 't zeker zo eens proberen ;)
de cake bestel je die dan ,of maak je die zelf?

Grt

7

Re: Hoe blijft mijn bal in een mooie "ronde" bal

taartenprinsesje schreef:

ik snap niet wat je bedoelt?

de meesten maken een halve bal, en geen hele.

kheb toch een" hele bal" :D   tegengekomen :D

8

Re: Hoe blijft mijn bal in een mooie "ronde" bal

NOUR schreef:
Tom Poes schreef:

Als je een hele bal maakt van 2 halve, dan wordt de onderkant inderdaad wel een beetje plat :Y! Daarom zou ik een hele bal nooit van biscuit maken maar van cake of in ieder geval dan de onderste helft van cake.
Maar een beetje platte onderkant verdoezel je eenvoudig met wat knoflookpersgras of bijvoorbeeld de clubsjaal!

thanx Tom Poes, kzal 't zeker zo eens proberen ;)
de cake bestel je die dan ,of maak je die zelf?

Grt

Nee die bak je zelf in het schaaltje waar je het over had in je andere topic over de vlakjes van de voetbal. Die van 16 cm toch?
BC is overigens BoterCreme

Tot taarts, Yvonne
Mijn lijfspreuk: "ik blink in niks uit, maar ik kan een heleboel een beetje!"

9

Re: Hoe blijft mijn bal in een mooie "ronde" bal

NOUR schreef:
taartenprinsesje schreef:

ik snap niet wat je bedoelt?

de meesten maken een halve bal, en geen hele.

kheb toch een" hele bal" :D   tegengekomen :D

Bal als in zo een of groter?
http://www.mijnalbum.nl/Foto-7LKVXPKK.jpg

Sommigen worden ook niet van cake gemaakt, maar van piepschuim (dummie).

Maar al bij al heeft Tom Poes gelijk. geen biscuit maar cake en (mocht je geen bak-balvorm hebben, 2 blandavormen.

10

Re: Hoe blijft mijn bal in een mooie "ronde" bal

Reini schreef:
NOUR schreef:
taartenprinsesje schreef:

ik snap niet wat je bedoelt?

de meesten maken een halve bal, en geen hele.

kheb toch een" hele bal" :D   tegengekomen :D

Bal als in zo een of groter?
http://www.mijnalbum.nl/Foto-7LKVXPKK.jpg

Sommigen worden ook niet van cake gemaakt, maar van piepschuim (dummie).

Maar al bij al heeft Tom Poes gelijk. geen biscuit maar cake en (mocht je geen bak-balvorm hebben, 2 blandavormen.

Amai als 't echt van piepschuim zou gemaakt zijn ist zonden van de verspilling van de fondant of marsepein die ze der over hebben gedaan :rolleyes: !

Kheb n bak-balvorm. :)

11

Re: Hoe blijft mijn bal in een mooie "ronde" bal

http://94.100.123.168/1144850001-1144900000/1144886701-1144886800/1144886713_5_f3F7.jpeg

Deze heb ik gemaakt van 2 halve bollen gebakken in de 12cm blanda schaaltjes. Ik heb ze wel allebei van cake gemaakt
Het is wel heel handig om er iets onder te doen om hem rechtop te laten staan (zoals ik het rode bloed heb gebruikt). Maar dat kan vast ook wat gras zijn voor een voetbal.

Groetjes, Ilonka
Leven en laten leven, maar geniet van elke dag.

12 Laatst bewerkt door Reini (23-06-2011 22:00)

Re: Hoe blijft mijn bal in een mooie "ronde" bal

Die kerstbal had ik gemaakt van cake met rumbotercrème  :P

Maar een dummie heb ik deze week gemaakt. Staat bij mij op de kast.
Een kleine koets (10cm doorsnede maar)
Morgen ga ik ze op een taartje zetten voor het dochtertje van mijn hartsvriendin van 20j geleden.

Met een bal-bakvorm zou het naar het schijnt makkelijker gaan dan met 2 blandavormpjes, maar ik heb enkel de blanda'tjes  :D

13

Re: Hoe blijft mijn bal in een mooie "ronde" bal

NOUR schreef:

Amai als 't echt van piepschuim zou gemaakt zijn ist zonden van de verspilling van de fondant of marsepein die ze der over hebben gedaan :rolleyes: !

Kheb n bak-balvorm. :)

waarom zou dat zonde zijn, dan kunnen ze het van de taart afhalen en op de kast bewaren om er naar te kijken...

Groetjes, Dorothea.

14

Re: Hoe blijft mijn bal in een mooie "ronde" bal

Reini schreef:

Die kerstbal had ik gemaakt van cake met rumbotercrème  :P

Maar een dummie heb ik deze week gemaakt. Staat bij mij op de kast.
Een kleine koets (10cm doorsnede maar)
Morgen ga ik ze op een taartje zetten voor het dochtertje van mijn hartsvriendin van 20j geleden.

Met een bal-bakvorm zou het naar het schijnt makkelijker gaan dan met 2 blandavormpjes, maar ik heb enkel de blanda'tjes  :D

Oooh leuk dat zou ik wel heel graag willen zien :D

15

Re: Hoe blijft mijn bal in een mooie "ronde" bal

NOUR schreef:

Oooh leuk dat zou ik wel heel graag willen zien :D

dank je  :)
heb het er net opgezet
http://www.deleukstetaarten.nl/forum/vi … ?id=155216

De jouwe al af? pics tonen he? (ik ben niet nieuwsgierig, ik wil gewoon alles weten. Ik ben léérgierig  :D  )

16

Re: Hoe blijft mijn bal in een mooie "ronde" bal

Reini schreef:
NOUR schreef:

Oooh leuk dat zou ik wel heel graag willen zien :D

dank je  :)
heb het er net opgezet
http://www.deleukstetaarten.nl/forum/vi … ?id=155216

De jouwe al af? pics tonen he? (ik ben niet nieuwsgierig, ik wil gewoon alles weten. Ik ben léérgierig  :D  )

WAUW is echt heel goed gedaan( dus bol is geen cake dan ?)
Hahaha,neen nog niet maar gaat 't er dan zeer nog  opzetten voor jullie meningen ;) Ik ben ook al een jaar en bezig en ben meer dan leergierig geworden :D Overal waar ik paseer bij bakkers pik ik ideeen op  :D