1

Onderwerp: Biscuit in een mooie vorm krijgen?

Hallo, ik ben hier pas nieuw en ik heb eens een vraagje, ik ben nog maar pas begonnen met cupcakes en taarten bakken. Ik heb gisteren een biscuit klaar gemaakt in een springvorm van 22cm (stond zo ook op de verpakking) Maar dat was maar laag en ook afgerond. Hoe krijgen jullie jullie taarten zo recht gemaakt?
Groetjes

Re: Biscuit in een mooie vorm krijgen?

Wij (ik spreek maar even voor de meesten hier op t forum :) !) draaien onze baksels om, zodat de onderkant de bovenkant wordt.
en dan is ie meteen een stuk platter en strakker!
Succes ermee!

Groetjes, Esthers Feestelijke Taarten!
https://www.facebook.com/#!/EsthersFeestelijkeTaarten

3

Re: Biscuit in een mooie vorm krijgen?

Esther161068 schreef:

Wij (ik spreek maar even voor de meesten hier op t forum :) !) draaien onze baksels om, zodat de onderkant de bovenkant wordt.
en dan is ie meteen een stuk platter en strakker!
Succes ermee!

Ahjaaa ok, en bak jij dat ook in zo'n springvorm? Of in wat voor vorm bak jij dat?

4

Re: Biscuit in een mooie vorm krijgen?

Ophogen met bakpapier is bij een springvorm ook handig....hoeveel en welke ingredienten heb je gebruikt?

Op een lagere temperatuur bakken zou ook kunnen helpen tegen de afronding.

Hoe hoog was je biscuit overigens?

5

Re: Biscuit in een mooie vorm krijgen?

Karin09 schreef:

Ophogen met bakpapier is bij een springvorm ook handig....hoeveel en welke ingredienten heb je gebruikt?

Op een lagere temperatuur bakken zou ook kunnen helpen tegen de afronding.

Hoe hoog was je biscuit overigens?

Ik heb zo'n zakje gekocht bij aveve, sponge cake noemt het.
Voor 1 moest ik 200g van die mix pakken,3 eieren, 20ml water.
De hoogte was ongeveer 5 a 6 cm...

6

Re: Biscuit in een mooie vorm krijgen?

Chrisje15 schreef:
Karin09 schreef:

Ophogen met bakpapier is bij een springvorm ook handig....hoeveel en welke ingredienten heb je gebruikt?

Op een lagere temperatuur bakken zou ook kunnen helpen tegen de afronding.

Hoe hoog was je biscuit overigens?

Ik heb zo'n zakje gekocht bij aveve, sponge cake noemt het.
Voor 1 moest ik 200g van die mix pakken,3 eieren, 20ml water.
De hoogte was ongeveer 5 a 6 cm...

Dat is wat weinig voor een 22 cm vorm...
Ik zou kiezen voor minsten 4 eieren en 270 gr mix met 27 ml water...

7

Re: Biscuit in een mooie vorm krijgen?

Hallo lieve bakkers,

Zou iemand me kunnen vertellen of ik de cake na het afkoelen in de vorm (bol kommetje van Ikea) kan laten zitten alvorens het de vriezer ingaat?? Of moet ik deze uit de vorm halen en in "iets" anders doen voordat het de vriezer ingaat??

Ben niet zo'n ervaren taartenbakker.................

Alvast bedankt voor de reacties.
Monique

8

Re: Biscuit in een mooie vorm krijgen?

Joyce84 schreef:
Chrisje15 schreef:
Karin09 schreef:

Ophogen met bakpapier is bij een springvorm ook handig....hoeveel en welke ingredienten heb je gebruikt?

Op een lagere temperatuur bakken zou ook kunnen helpen tegen de afronding.

Hoe hoog was je biscuit overigens?

Ik heb zo'n zakje gekocht bij aveve, sponge cake noemt het.
Voor 1 moest ik 200g van die mix pakken,3 eieren, 20ml water.
De hoogte was ongeveer 5 a 6 cm...

Dat is wat weinig voor een 22 cm vorm...
Ik zou kiezen voor minsten 4 eieren en 270 gr mix met 27 ml water...

Ahhh, ok dan ga ik dat is proberen! Ik laat iets weten als het gelukt is:)

9

Re: Biscuit in een mooie vorm krijgen?

Rimosafe schreef:

Hallo lieve bakkers,

Zou iemand me kunnen vertellen of ik de cake na het afkoelen in de vorm (bol kommetje van Ikea) kan laten zitten alvorens het de vriezer ingaat?? Of moet ik deze uit de vorm halen en in "iets" anders doen voordat het de vriezer ingaat??

Ben niet zo'n ervaren taartenbakker.................

Alvast bedankt voor de reacties.
Monique


Hoi Monique, welkom hier :Y
Bij een nieuw soort vraag is het overzichtelijker wanneer je een nieuw onderwerp opent, dan krijg je ook meer en eerder reactie :Y  Wist ik in het begin ook niet hoor, maar dat leer je vanzelf. Een nieuw onderwerp maak je door via index naar een rubriek te gaan die van toepassing is, die aanklikken en dan zie je rechtsboven nieuw onderwerp staan. Klikken en typen :)

Vwb je vraag ;)  er zijn mensen die in de vorm invriezen (in een pedaalemmerzak doen). Zelf stort ik de biscuit altijd direct, laat 'm afkoelen en doe 'm dan in een zak in de vriezer. Dus het kan allebei :Y

Eerst denken dan doen..... zoooo moeilijk!
www.facebook.com/TaartNatuurlijk   www.taartnatuurlijk.nl