1

Onderwerp: afstrijken met botercrème

Hallo,

Ik heb voor het eerst een taart gemaakt en versierd. Ik heb toen mijn taart niet afgestreken met botercrème en er zaten zoals verwacht wel bulten enzo in. Nu is het probleem dat niemand bij ons boter lust en mijn vraag was dus of je die botercrème echt proeft in de taart?
x

2

Re: afstrijken met botercrème

Veel mensen vergelijken botercreme echt met boter.. maar geef ze een mokka taart en ze smikkelen hem lekker weg.. terwijl dat dus ook een botercreme is...

Het beste kun je het gewoon uitproberen.. al zou ik dan geen 1:1 botercreme gebruiken maar de mix, eens kijken of ze dan nog roepen dat er boter tussen de taart zit..

Als je er alleen mee afsmeert zal het helemaal wel meevallen.. dan is het alleen een heel dun laagje bovenop en aan de zijkanten.
Je kunt ook de boter vervangen door crisco, dat is smaak en reukloos, en dus geen botersmaak. Al vind ik zelf dat er geen botersmaak zit aan BC.

Deleukstetaartenshop Almere, verkozen tot leukste winkel van Almere en van Flevoland!

Re: afstrijken met botercrème

Ik vind de goed gemixte botercreme 1:1 eerder naar slagroom smaken dan naar boter.

Groetjes, Esthers Feestelijke Taarten!
https://www.facebook.com/#!/EsthersFeestelijkeTaarten

4

Re: afstrijken met botercrème

Meringuebotercrème is ook heel erg lekker. Vooral als je er een dopje vanille-extract bij doet. Of een ander smaakje.
Je kan ook altijd chocopasta of speculaaspasta (best zonder kruimels) er door mengen...
Waarschijnlijk heeft niemand dan door dat het bc is.

5

Re: afstrijken met botercrème

Oké, ik zal het eens proberen! Bedankt!